Vopsirea gresiei si faiantei – o alternativa pentru inlocuirea completa?

Vopsirea gresiei si faiantei pare a fi solutia ideala pentru baia si bucataria voastra.
Inlocuirea placilor nu este o sarcina usoara. Acesta este motivul pentru care multi proprietari care nu ar alege in mod normal vopsirea lor, vor incepe sa ia in considerare vopsirea placilor de gresie si faianta.

Suprafata placilor ceramice este lustruita cu un luciu pentru a respinge practic orice – murdarie, pete, praf, ulei, alimente etc. Si daca v-a picat vreodata vopsea pe suprafata de gresie, atunci veti sti cat de greu este sa o indepartati.

AVANTAJE. Cand vopsirea placilor se realizeaza cu success, ea poate:

  • Prelungi durata de viata a placilor de gresie si faianta.
  • Evitati cheltuielile costisitoare aferente schimbarii placilor.
  • Obtineti exact culoarea dorita, decat sa va limitati doar la culorile disponibile pe piata.
  • Va ofera posibilitatea de a acoperi spatii in care exista crapaturi si deteriorari (mai ales in baie).

DEZAVANTAJE. Riscurile includ:

  • Vopseaua va incepe sa se decojeasca in timp.
  • Necesita curatarea ampla a placilor pentru pregatirea suprafetei.
  • Vopsirea placilor este un remediu temporar.

Veti avea nevoie sa pregatiti suprafata pentru vopsire

Probabil stiti deja ca orice lucrare de vopsire necesita o pregatire ampla a suprafetei, cum ar fi slefuirea si curatarea. Atunci cand vopsiti placile, acest lucru este crucial, deoarece marja de eroare este atat de mica.

-Evaluati exact unde se afla placile deoarece aceasta face diferenta. Placile mai greu accesibile, de exemplu cele din jurul sobelor, vor fi cele mai greu de curatat din cauza anilor de acumulare a grasimilor.
Placile din jurul cazilor de baie si a dusurilor au o problema similara, dar in acest caz cu sapun si detergenti. Puteti avea zone diferite, unele mai curate decat altele.
Placile din jurul cazii sau cabinei de dus vor avea, fara indoiala, mult sapun si va necesita mai multa curatare. Placile din randurile superioare vor fi relativ curate.
Incepeti prin a scoate zonele mari de imperfectiune – mucegai si ciuperci – cu un produs de curatare comercial, clatiti cu apa curata si lasati sa se usuce bine.

-Utilizati o masina de slefuit orbita manuala cu granulatie fina (400 grit sau mai mare – amintiti-va, numerele mai mari inseamna o granulatie mai fina). Slefuiti usor placile. Intentia este  de a indeparta grasimea, sapunul si alte tipuri de depuneri si de a indeparta usor luciul.

-Curatati bine cu apa.

-Aplicati vopseaua dorita.

0 0 votes
Article Rating
guest
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Evoldew
Evoldew
1 year ago

diferencias entre cialis y levitra ivermectin tractor supply

Citeste si