Pasii necesari pentru montarea faiantei de baie

Renovarea baii poate aduce cu ea mari provocari, insa daca sunt respectate regulile de montaj si instructiunile, nu vor aparea probleme si situatii neplacute. Placarea peretilor cu faianta, este unul dintre procesele majore necesare unei bai, iar astazi, va vom explica cum trebuie sa procedati atunci cand doriti sa montati faianta in baie.

[powerkit_toc title=”Cuprins”]

Pasul 1: Pregatire

Primul pas si de altfel cel mai important, este pregatirea suprafetei de lucru. Peretii trebuie slefuiti si curatati (sau chiar tencuiti, daca anterior pe pereti au existat tot placi ceramice) de finisajele anterioare. Cu cat peretii sunt mai curati, cu atat pasul 2 si anume aplicarea amorsei, va fi unul de calitate.

Pasul 2: Amorsare

Aplicarea amorsei – aceasta se realizeaza cu ajutorul unei bidinele, astfel incat toti porii sa fie astupati cu succes. Acest pas este necesar si important mai ales in cazul peretilor din BCA sau beton, deoarecere aceste suprafete absorbante vor absorbi din apa adezivului pentru faianta, lucru ce se va observa ulterior in calitatea acestuia.

Pasul 3: Planificare

Luati masuratori si planificati aspectul final. Faceti o schita pentru a previzualiza modul in care veti aplica faianta, in special in locurile mai pretentioase, precum colturi.

Pasul 4: Pregatirea adezivului

Recomandarea meseriasilor este ca prepararea acestuia sa se realizeze prin procedee mecanice (utilaj cu amestecator), pentru evitarea oricaror cocoloase ce pot aparea si care ar afecta calitatea placilor.
Daca nu dispuneti de un astfel de utilaj, urmati instructiunile producatorului inscrise pe ambalajul adezivului sau pe site.

Pasul 5: Taiere placi

Taiati placile de faianta pentru a se potrivi cu masuratorile dvs. si marimea proiectului.

Pasul 6: Aplicare adeziv

Adezivul pentru faianta se va aplica cu ajutorul unui instrument numit gletiera cu dinti.

Pasul 7: Asezarea placilor

Asezati placile de faianta, folosind distantierele pentru asezarea acestora in mod egal. Presati usor placile, utilizand un ciocan din cauciuc.

Golurile ramase se vor umple ulterior cu excesul de adeziv rezultat in urma presarii placilor de faianta, eliminandu-se astfel si aerul dintre placa si suport.

Sfaturi si recomandari:
Pentru design interior, incepeti intotdeauna montajul placilor de faianta cu colturile sau muchiile peretilor, apoi continuati cu mijlocul/locul cel mai vizibil, astfel incat acolo sa aplicati placile de faianta intregi.

0 0 votes
Article Rating
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Citeste si