5 optiuni durabile pentru pardoseala din bucatarie

Total
0
Shares
A beautiful shot of a modern house kitchen


Podeaua reprezinta cea mai extinsa si cea mai utilizata particularitate a oricarei locuinte insa, in general, bucataria este locul cel mai utilizat, unde familia petrece cel mai mult timp si in care se folosesc tot felul de ingrediente.
Prin urmare, ideal ar fi sa alegem un tip de pardoseala atat placut ochiului, cat si foare rezistent si nepretentios. Va oferim cateva optiuni care sa va ajute atunci cand luati decizia asupra tipului de podea pe care sa il aplicati bucatariei dumneavoastra.

1. Podeaua din lemn sau parchetul

Parchetul este probabil varianta cu cea mai mare utilizare cand vine vorba de locuinta deoarece, prin natura sa, este un material foarte rezistent. Cu toate acestea, exista o limitare in ceea ce il priveste – umezeala. Avand in vedere acest lucru, folosinta sa in bai si bucatarii, unde umezeala reprezinta o problema, este pusa la indoiala. Cu toate acestea, datorita tehnicilor moderne cum ar fi procesul de etansare sau cel al finisajelor de poliuteran, parchetul a devenit mult mai durabil si a capatat o viata mai lunga.

2. Piatra naturala

Una dintre cele mai frumoase si mai durabile tipuri de pardosea este piatra naturala, avand o rezistenta maxima atat la socuri puternice, cat si la umezeala si alte posibile dezavantaje cand vine vorba de bucatarie. Optiunile includ: granit, ardezie, marmura, calcar si au un aspect luxuriant, oferind o nota unica pardoselii dumneavoastra. Un lucru de care ar trebui sa tineti cont este acela ca piatra poate fi pretentioasa la contactul cu apa insa o aplicare anuala a unui impermeabilizant de calitate a pietrei naturale poate elimina orice risc.

3. Placa ceramica

Cu siguranta, cea mai utilizata si mai practica varianta atunci cand vine vorba de pardoseala din bucatarie este placa ceramica. Majoritatea oamenilor se bazeaza pe aceasta optiune deoarece prevede un cost decent si are in acelasi timp o multime de alte calitati. Placile ceramice sunt foarte rezistente la traficul intens, sunt usor de curatat si de intretinut, nu retin umezeala insa exista si cateva aspecte de care trebuie sa fiti constient cand faceti aceasta alegere. Unul dintre ele ar fi faptul ca sunt foarte fragile, deci, exista riscul de a se sparge foarte usor atunci cand sunt aplicate sau transportate. In al doilea rand, sunt destul de alunecoase, asadar condensul specific bucatariei ar putea sa va puna pe ganduri atunci cand considerati placa ceramica drept material pentru bucataria dumneavoastra.

4. Linoleum

Cu toate ca acest material este cel mai des regasit in spatii precum laboratoare, sali medicale, sali de sport, sau spatii alimentare care presupun solicitari speciale de igiena si trafic, linoleumul a devenit o optiune destul de frecventa si atunci cand vine vorba despre bucatarie. Linoleumul nu este un material natural insa exista variante de design ce imita in mod foarte asemanator piatra ceramica, lemnul sau caramida. Datorita metodei de obtinere, acest material poate fi considerat un produs eco, rezultand din reciclarea si utilizarea de materiale reciclabile in compozitia sa.

5. Vinil

Vinilul reprezinta una dintre cele mai simple si mai versatile solutii atunci cand vine vorba de bucataria dumneavoastra. Acest material este impermeabil la pete si probleme legate de condens si apa. Cu toate acestea, vinilul nu este foarte spectaculos din punct de vedere al aspectului, astfel incat nu toate persoanele rezoneaza cu aceasta suprafata.

Asadar, exista anumite lucruri pe care trebuie sa le luati in calcul atunci cand alegeti tipul de pardoseala pentru bucatarie. Fiind unul dintre cele mai frecventate spatii din casa, materialul din care podeaua este confectionata trebuie sa fie unul rezistent si durabil. Cu toate acestea, tehnicile moderne fac posibil acest lucru, imbinand aspectul frumos cu cel practic.

Lasa un comentariu

avatar
Citeste si