Cum separam doua camere fara a construi ziduri?

Total
0
Shares

Tuturor ne place senzatia de spatiu luminos si deschis, insa de multe ori, open space-urile pot parea dezordonate si pot distrage atentia, mai ales cand in casa locuieste mai mult de o persoana.
Solutia imediata este una de design interior – aceea de a separa camerele prin ziduri despartitoare. Dar ce faceti atunci cand nu doriti sa blocati fluxul de lumina din intreaga camera?

Ei bine, asta poate insemna un compromis si presupune de obicei, creativitate. Haideti sa vedem cele mai bune modalitati de a separa 2 camere (exemplu: dormitor si living) fara ziduri despartitoare:

Geamuri din sticla

Panourile sau geamurile din sticla sunt fabuloase, deoarece pot oferi un echilibru estetic deosebit. Rama poate fi utilizata pentru a separa zonele in timp ce sticla actioneaza ca o bariera usoara de zgomot.

Jaluzele

Jaluzelele sunt ideale, deoarece acestea ofera una dintre cele mai flexibile cai de a separa o camera. Acestea adauga si o atmosfera placuta casei, in stil de vacanta.

Acvariu

Un acvariu mare poate fi un mod minunat de a separa zonele livingului. Acesta va servi ca piesa de decor si piesa de mobilier de living pe ambele parti ale camerei si mai mult, „gradina subacvatica” poate oferi o frantura de natura in incapere.

Separatoare de biblioteca

De multi ani, separatoarele de biblioteca sunt folosite pentru a imparti spatiile de locuit. In timp ce formele patrate sunt printre cele mai comune, noua ne place foarte mult modelul ingust al separatoarelor, care subliniaza inaltimea camerei si o transforma intr-o incapere eleganta.

Plasarea inteligenta a dulapurilor

Plasarea ingenioasa a dressingului va separa cu succes dormitorul de living, spre exemplu. Veti avea astfel, atat un dormitor intim, cat si un living primitor de oaspeti.

Panouri decorative

Panourile decorative sunt un must cand vorbim de separarea a 2 spatii. Ele adauga un touch cu adevarat modern si demonstreaza ca o solutie relativ temporara poate fi si eleganta.

Rafturi suspendate

Rafturile suspendate sunt o abordare buna daca nu doriti sa creati aspectul unei separari complete. Diferitele lungimi ale acestora contribuie la evitarea aspectului patratos.

Lucrari de arta

Sa incercam si ceva diferit. Separarea zonelor poate fi o buna oportunitate de a expune unele lucrari de arta sau de a face ceva diferit. Un astfel de panou/tablou montat pe plafon va arata grozav.

O abordare diferita 

Ultima idee dar nu cea din urma, este o alta solutie foarte creativa. Aceste rame din ghips-carton au o estetica frumoasa si naturala care schimba total aspectul livingului.

Lasa un comentariu

avatar
Citeste si