Gandacii de bucatarie – de unde apar si cum scapam de ei?

gandac-de-bucatarie

Bucătăria este cu siguranță unul dintre cele mai importante locuri din locuința noastră, locul în care preparăm mâncăruri delicioase și ne bucurăm de momentele petrecute în jurul mesei alături de cei dragi. Cu toate acestea, este și un spațiu predispus la vizita neasteptata a unor mici dar persistenți musafiri – gândacii de bucătărie.

Cu toate că gândacii de bucătărie pot părea o provocare de neînvins, trebuie să știm că există soluții eficiente pentru a-i ține departe de bucătăria noastră și de a ne asigura un mediu curat și sigur. În acest articol, vom explora cele mai bune metode și strategii pentru a scăpa de gândacii de bucătărie si vom identifica zonele prin care acesti mici intrusi isi intra in bucataria ta.

De unde apar?

Perioada caldă este momentul în care gândacii de bucătărie își fac apariția. Acestia sunt atrasi de resturile care cad pe jos in zonele in care de obicei pregatesti masa – precum zona aragazului, a blatului de bucatariei sau a mesei sau a cosului de gunoi.

Gandacii de bucatarie isi “croiesc drumul” in apartamentul sau in casa ta de obicei prin locurile care comunica cu exteriorul, cum ar fi gurile de aerisire, usile fara chedar, etc.

Exemple de zone de acces:

  • Guri de aerisire; 
  • Scurgeri
  • Sub usi si geamuri;
  • Intrarea si iesirea tevilor in incapere;

Cum scapi de gandaci de bucatarie?

Exista mai multe metode care te pot ajuta sa previi aparitia gandacilor de bucatarie, dar si metode care te ajuta sa scapi de ei daca acestia s-au infiltrat deja in apartament sau casa. Iata cateva dintre ele.

gandac-de-bucatarie-mort

Izoleaza si igienizeaza zonele de intrare

Verifică incaperea pentru a identifica căile de acces prin care pot intra gândacii. Dacă nu blochezi sau nu igienizezi aceste căi de acces, există riscul ca populațiile de gândaci să apară constant în locuință sau în spațiul public pe care-l vizezi.

Aplica insecticid

Cea mai obișnuită situație de acest gen se întâlnește la apartamentele care au guri de vizitare a tevilor ce comunică cu subsolul, iar gurile de aerisire nu sunt prevăzute cu site sau acestea sunt foarte vechi. Atât timp cât dezinsecția se realizează doar în apartament, gândacii existenți vor fi exterminați pentru o perioadă scurtă de timp, dar gândaci noi vor continua să sosească din subsol. Soluția aici constă într-o dezinsecție masivă, efectuată de asociație (inclusiv în subsolul blocului) sau în blocarea gurilor de aerisire cu site anti-gândaci.

Ce solutie este buna pentru gandaci de bucatarie?

Daca problema nu este foarte grava, te poti ocupa singur de eliminarea gandacilor cu ajutorul anumitor solutii. Iata ce iti recomandam noi:

  • Acid boric pentru gandaci de bucatarie – Acidul boric se dovedește a fi un remediu foarte eficient împotriva gândacilor, având un impact direct asupra sistemului lor digestiv. Pentru a utiliza acidul boric, se amestecă cu bucățele de pâine și apoi se plasează acest amestec în locurile cheie din casă. Cu toate că acidul boric este eficient în a elimina gândacii din bucătărie, trebuie să fim atenți, deoarece poate afecta animalele dacă acestea înghit bucățile de pâine tratate cu acest compus.
  • Bicarbonat de sodiu – Poti crea un amestec din bicarbonat de sodiu și zahăr în cantități egale, apoi se poate plasa în colțurile locuinței sau în zonele de trafic frecventate de gândaci. Gândacii vor consuma acest amestec, iar bicarbonatul de sodiu va acționa ca un insecticid, afectând intestinele acestora și conducând la moartea lor.
  • Foi de dafin – Foile de dafin emană un miros caracteristic, ușor intepator, pe care gândacii de bucătărie nu il suporta. Piseaza frunzele de dafin până obții o pulbere fină și aplic-o în zonele în care gândacii ar putea să apară. Dacă este ingerată, pulberea de dafin are, de asemenea, efect otrăvitor asupra gândacilor.
  • Spray de gandaci – Folosirea unui spray sau a altor soluții toxice împotriva gândacilor poate fi de ajutor în a scăpa mai ușor de aceștia. Cu toate acestea, trebuie să reții că aerosolii din spray și substanțele toxice din soluții pot avea un impact negativ asupra ta, a familiei tale și chiar a animalelor de companie
spray-de-gandaci

Chiar dacă gândacii de bucătărie pot supraviețui în orice mediu, adevărul este că poți să îi indepartezi dacă menții casa curată, efectuezi dezinsecții anuale și optezi pentru soluții preventive și de protecție, fie că alegi aparate cu ultrasunete, capcane pentru gândaci sau substanțe otrăvitoare.

Nu-ți pune sănătatea și liniștea în pericol din cauza gândacilor. Elimină-i cu ușurință, folosind sfaturile din acest ghid.

0 0 votes
Article Rating
guest
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
бнанс реферальний код

Thanks for sharing. I read many of your blog posts, cool, your blog is very good.

Citeste si