Cum putem curata CORECT pardoselile laminate?

Chiar daca pardoselile sau parchetul laminat pot arata la fel de bine ca pardoselile din lemn, asta nu inseamna ca ar trebui sa le curatati in aceeasi maniera.
Pardoselile laminate necesita o atentie speciala deoarece, spre deosebire de lemnul de esenta tare, suprafata nu poate fi doar refacuta/refinisata in cazul petelor sau deteriorarii. Pentru a evita inlocuirile costisitoare, este esential sa va intretineti pardoseala cu grija.
Haideti sa vedem cum sa curatam CORECT pardoselile laminate, tinand cont de urmatoarele lucruri:

Cititi instructiunile

Inainte de a trece la curatarea in sine, consultati instructiunile producatorului. Compania producatoare poate avea recomandari specifice pe baza materialelor utilizate. Majoritatea companiilor ofera ghiduri detaliate despre produse si instructiuni privind curatarea acestora.

Actionati rapid

Cel mai bun mod de a evita petele viitoare este sa stergeti imediat lichidele care ajung fara intentie pe pardoseala. Lichidele pot deteriora pardoselile laminate, deci este foarte important sa minimalizati expunerea la acestea.

Utilizati instrumente moi

Pardoselile laminate se pot zgaria usor, de aceea va recomandam sa utilizati pentru curatarea acestora, instrumente de curatare cu peri moi sau un mop de praf. Atunci cand aspirati, aveti grija sa nu folositi peria rotativa sau alte elemente, care ar putea zgaria suprafata.

Evitati utilizarea a prea multa apa

Spalarea traditionala cu mopul nu este o solutie pentru pardoselile laminate, deoarece apa se poate scurge intre cusaturi si poate provoca daune. Solutia in acest caz, este folosirea mopului de microfibra, usor umed.

Evitati produsele de curatat

Produsele de curatenie pot lasa urme si reziduuri sau pot deteriora agentul protector al pardoselilor. Daca folositi un produs de curatare pentru pardoseli laminate, nu il aplicati direct pe pardoseala, ci pe mop. Nu folositi niciodata ceara sau produse de lustruire pe pardoselile laminate. Acestea pot afecta si mobilierul din zona curatata.

Folositi produse la indemana

Pentru petele dure cum ar fi ceara de lumanare sau cerneala, cele mai bune metode de curatare va sunt la indemana. Peste guma de mestecat sau ceara de la lumanare, aplicati o punga de gheata si indepartati cu ajutorul unui cutit din plastic sau racleta, odata ce s-a intarit. Vopseaua, cerneala, oja sau creionul se pot indeparta cu ajutorul alcoolului denaturat.

Protejati suprafata

Pentru a evita zgarieturile viitoare, adaugati placute sub picioarele scaunelor si meselor, mai ales daca se misca frecvent. Acestea nu afecteaza designul scaunelor sau meselor, dar protejeaza suprafata podelei. Covorasele, in special cele de la intrare, vor ajuta la prevenirea uzurii.

0 0 votes
Article Rating
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Citeste si

Gazeificarea si arderea cu dubla combustie – la seminee si centrale

In cazul semineelor cu gazeificare, acestea sunt mai rare si foarte costisitoare. Multi client intampina probleme de confuzie atunci cand se gandesc sa aleaga un semineu cu gazeificare, deoarece nu se cunoaste diferenta dintre arderea ce se produce in urma realei gazeificari (prezenta la centrale si cazane) si arderea cu dubla combustie (prezenta la seminee).
Vezi articol