5 modalitati de a face o bucatarie mica sa para mare

Trendul recent in randul apartamentelor este ca spatiul alocat bucatariei sa se micsoreze, pentru a oferi un spatiu de locuit mai mare. O modalitate de a rezolva aceasta problema este de a face bucataria sa para mai mare decat este initial. Vom analiza cateva moduri care va permit sa creati o iluzie a spatiului mai mare, fara a sacrifica aspectul frumos al acestuia.

[powerkit_toc title=”Cuprins:”]

Optati pentru dulapuri mici

Dimensiunea ideala pentru dulapurile de bucatarie este de 60 de cm. Puteti opta pentru dulapuri mai mici cu o lungime de 30-35 cm. Acest lucru va deschide mai mult spatiu la nivelul podelei. Exista un avantaj inerent in a avea dulapuri mai mici. Desi acestea pot reduce spatiul de stocare, accesibilitatea dulapurile din spate in cazul dulapurilor mari, este anevoioasa. Prin urmare, dulapurile mici ar trebui sa fie primul aspect pe care ar trebui sa il luati in considerare.

Indepartati lucrurile inutile

Indepartarea lucrurilor de care nu aveti neaparat nevoie si evitarea aglomerarii, poate elibera spatiu valoros. Acestea sunt lucruri mici, dar pot elibera mari cantitati de spatiu.
Spre exemplu: aveti nevoie de o chiuveta dubla? Sau doriti o bucatarie dotata util?
Chiuvetele duble au o intrebuintare foarte buna si sunt extrem de utile, dar ocupa mult spatiu. Puteti opta pentru o singura chiuveta si puteti castiga spatiu valoros in bucatarie. Si din moment ce ati optat pentru dulapuri mai mici, o chiuveta mai mica este ceea ce trebuie. Plasati chiuveta intr-un loc strategic in bucatarie. Montarea acesteia in centrul bucatariei poate aglomera si mai mult spatiul. De ziceti daca ati monta-o pe colt? Incercati.

Investiti intr-o masina de spalat vase compacta

Dimensiunea standard pentru o masina de spalat vase este de 60 cm. Avand in vedere faptul ca aveti nevoie sa eliberati spatiu valoros in bucatarie, puteti alege o masina de spalat mai mica, de 45 cm. Puteti incerca, de asemenea, masina de spalat vase portabila care va permite sa o montati intr-un loc separat.
Cu toate acestea, modelul de 45 cm ar trebui sa fie perfect pentru a se potrivi cu dimensiunile dulapului.

Luminarea bucatariei

Pe cat posibil, alegeti usile de mobilier de culoare alba si asigurati-va ca vopsiti peretii si plafoanele bucatariei cu aceeasi culoare. Folosirea corpurilor de iluminat potrivite poate lumina bucataria si face sa para mult mai mare decat este. Incercati sa optati pentru usi de sticla in dulapurile de bucatarie si includeti o oglinda sau doua. Aceasta creeaza o iluzie a spatiului mai mare, mai ales daca e vorba de un apartament amenajat. De asemenea, puteti sa optati si pentru iluminarea rafturilor. O bucatarie bine luminata este ceea ce va doriti.

Rafturi suspendate

Pozitionarea rafturilor suspendante, in special deasupra blaturilor de bucatarie, este o idee foarte buna. Pentru un plus de spatiu, puteti renunta la usi in cazul acestor rafturi. Pastrati obiectele de care aveti nevoie zilnic in rafturile inferioare si utilizati dulapurile superioare pentru articole mai putin utilizate.

0 0 votes
Article Rating
guest
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
riferimento binance
27 days ago

Your point of view caught my eye and was very interesting. Thanks. I have a question for you.

Citeste si