Alegerea covorului potrivit pentru dormitor

Total
0
Shares

Fiecare camera din locuinta noastra beneficiaza in urma amenajarii unui covor, insa acestea sunt deosebit de frumoase in dormitor.
Daca dormitorul vostru dispune de o pardoseala dura, un covor va absorbi zgomotul, va ajuta la stabilizarea temperaturii si va face mai usoara ridicarea din pat dimineata devreme, oferind picioarelor o suprafata moale la atingere.

Alegerea unui covor nou, cu toate acestea, poate fi stresanta. Pentru multi oameni, determinarea dimensiunii potrivite este cel mai confuz aspect. Astazi, vom rezolva aceasta problema si vom raspunde la cateva dintre cele mai frecvente intrebari legate de amenajarea unui covor intr-un dormitor modern.

Unde veti pune covorul?

Prima intrebare la care trebuie sa aflati raspuns, este cum veti amenaja covorul. De obicei, covoarele sunt puse in mijlocul camerei. Totusi, aceasta nu este singura optiune – puteti aranja covorul si in zona patului, puteti folosi un covor langa pat, sub pat, sau pe laturile acestuia.

In dormitor, covorul trebuie sa acopere cel putin ¾ din suprafata patului. Trebuie sa hotarati exact unde va doriti covorul inainte de a trece la alegerea dimensiunii potrivite.

Reguli generale pentru dimensiunea covoarelor

O greseala obisnuita este alegerea unui covor prea mic pentru spatiul alocat. Pentru un aspect frumos, urmati acestea reguli generale:

– covorul nu trebuie sa atinga peretii. Lasati cel putin 15 centimetri intre perete si marginea covorului sau cel putin 20 daca camera este mare.

– covorul nu trebuie sa acopere toata podeaua, dimensiunea ideala a acestuia fiind de cel mult 50% din suprafata

– covorul nu trebuie sa atinga marginile dulapului sau a altor piese mari de mobilier. Fie alegeti un covor suficient de mare pentru a intra sub dulap, fie suficient de mic pentru a lasa 6-8 centimentri intre marginea covorului si marginea mobilierului.

– daca dormitorul este mic, nu credeti ca aveti nevoie de un covor la fel de mic. In schimb, pentru un design modern, alegeti un covor suficient de mare pentru a umple intreaga camera, lasand doar acei cativa centimentri intre covor si pereti.

Amenajarea covorului sub pat

Aveti 2 optiuni pentru a pozitiona un covor sub pat: pozitionarea patului (impreuna cu noptierele) in intregime pe covor sau 2 treimi ale patului pe covor, lasand capatul patului si noptierele pe podeaua goala.
In ambele cazuri, covorul trebuie sa se extinda cu cel putin 30 centimetri din partile laterale si din partea inferioara a patului.

Zone separate

Daca incaperea dvs. este suficient de mare pentru a fi impartita in mai multe zone: o zona de lucru, de citit, de relaxare, etc., utilizati cate un covor pentru fiecare zona, pentru a defini spatiul.

Lasa un comentariu

avatar
Citeste si