Ce lustre se poarta in living?

living-in-stil-retro
Modern scandinavian home interior of living room with design retro furniture, tropical plant, window, decoration and elegant personal accessoreis in stylish home decor.

Livingul devine adeseori cea mai folosita camera din întreaga casa. Asta, deoarece, este locul în care te strangi cu familia sau prietenii, dar și camera în care te relaxezi la televizor după o zi de munca. Așadar, e normal sa beneficieze de o atenție aparte atunci când iti propui să-ți decorezi locuința.

Asadar, lustrele destinate livingului devin punctele focale ale decorului, atrăgând atenția asupra lor. Deși lustra din living nu furnizează cea mai puternică lumină, designul său este conceput pentru a impresiona și a reflecta stilul. Descoperă mai multe despre tendințele în materie de lustre pentru living în următorul articol.

Stiluri de lustre

Desigur ca la fel ca alte piese de decor interior și lustrele beneficiază de o gama foarte variata de stiluri și modele, adaptate diferitelor tipuri de amenajare interioară – de la designul modern, pana la cel clasic. Iata mai jos modele de lustre adaptate celor mai des întâlnite 4 stiluri de design.

Lustre moderne

oameni-in-living

Lustre clasice

living-in-stil-clasic

Lustre rustice

lustra-din-lemn-in-living

Lustre shabby chic

lustra-in-stil-shabby-chic

Greseli de iluminat în living

Prima greșeală: Te gandesti ca e mai eficient sa montezi o lustra sau un lampadar in mijlocul tavanului si sa folosesti becuri cu un flux luminos mare (peste 1000 lumeni), decat sa aduci mai multe surse de lumina mai slaba in incapere. De ce este gresit sa faci asta? Pentru ca o singura sursa de lumina puternica in incapere poate fi inconfortabila si iti poate crea chiar o senzatie de anxietate.

Solutia corecta: Ca sa obtii un living primitor, ai nevoie de surse de lumina in toate cele trei niveluri ale incaperii. Incepe cu un candelabru, o lustra sau o plafoniera, daca livingul este patrat. Daca livingul tau este lung si ingust, lumina ambientala dintr-o singura sursa centrala nu se va raspandi echilibrat in toata incaperea, asa ca poti monta doua sau chiar trei lustre.


A doua greșeală: Montezi spoturi de jur imprejurul tavanului, unul langa altul. De ce este gresit sa faci asta? Pentru ca livingul tau se va asemana cu puntea unei nave spatiale, va deveni prea încărcat.

Solutia corecta: Lumina recesiva este utila, intr-adevar, dar spoturile trebuie asezate la o anumita distanta unele de altele, in functie de dimensiunile tavanului si de rolul acestora. De exemplu, daca tavanul are 3 metri lungime, atunci spoturile ar trebui asezate la distante de 1 – 1,2 metri unele fata de celelalte.


A treia greseala: Folosesti becuri cu lumina alba rece in living De ce este gresit: Lumina alba rece este cea cu o temperatura de culoare intre 4000 si 6000 K.

Solutia corecta: Lumina rece te stimuleaza si te face mai alert, de aceea este cea mai nepotrivita alegere pentru o camera unde vrei sa te relaxezi, precum livingul. Opteaza intotdeauna pentru becuri LED cu lumina calda, cu temperatura de culoare de maximum 3000 K. Acestea vor crea o atmosfera intima si confortabila.

Este esențial să acordăm atenție nu doar designului estetic al lustrelor, ci și funcționalității lor în îmbunătățirea iluminării și a confortului spațiului. Evitarea greșelilor comune în iluminatul livingului, precum supra-iluminarea sau alegerea unei temperaturi de culoare neadecvate, poate transforma radical modul în care percepem și folosim această încăpere esențială din casa noastră. Prin urmare, investiția într-o iluminare corespunzătoare și înțelegerea subtilităților designului luminii poate aduce beneficii semnificative în confortul și estetica locuinței noastre.

0 0 votes
Article Rating
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Citeste si

Gazeificarea si arderea cu dubla combustie – la seminee si centrale

In cazul semineelor cu gazeificare, acestea sunt mai rare si foarte costisitoare. Multi client intampina probleme de confuzie atunci cand se gandesc sa aleaga un semineu cu gazeificare, deoarece nu se cunoaste diferenta dintre arderea ce se produce in urma realei gazeificari (prezenta la centrale si cazane) si arderea cu dubla combustie (prezenta la seminee).
Vezi articol