Relaxare spa la tine acasa: beneficiile scaunului de masaj

Daca sunteti in cautarea unui moment de relaxare in confortul propriei case, luati in considerare achizitionarea unui scaun de masaj.
Total
0
Shares

Terapia masajului s-a dovedit a avea mai multe beneficii pentru sanatate. Concepute pentru a imita actiunea unui masaj profesionist, un scaun de masaj este destinat sa ofere aceleasi avantaje, din confortul casei. In plus, veti economisi si bani.

Daca sunteti in cautarea unui moment de relaxare in confortul propriei case, luati in considerare achizitionarea unui scaun de masaj. Echipate cu aparate de masaj mecanizate cu o gama larga de functii, aceste scaune sunt o metoda eficienta de relaxare.

Reducerea stresului: Unul dintre cele mai mari beneficii ale unui scaun de masaj este potentialul sau de a va ajuta sa va relaxati. Stresul cronic poate fi daunator atat sanatatii fizice, cat si sanatatii mentale – poate avea un impact negativ asupra starii de spirit, a obiceiurilor de dormit, a capacitatii de concentrare si a creativitatii. Masajul pot ajuta la eliberarea tensiunii musculare care s-a acumulat ca urmare a stresului.

Nu numai ca acest lucru va va ajuta sa va simtiti mai relaxat fizic, dar va aduce beneficii din punct de vedere psihic si va poate ajuta sa dormiti mai bine, sa aveti performante mai bune la serviciu si sa va aduca o stare generala mai buna.

Reducerea durerii: Pe langa relaxarea musculara care poate usura rigiditatea articulatiilor si durerea, masajul poate elibera endorfine, care actioneaza ca si calmante. Acest lucru este deosebit de util in calmarea durerilor de spate, una dintre principalele cauze de dizabilitate la nivel mondial.

Circulatie imbunatatita: muschii relaxati permit o mai buna circulatie a sangelui prin corp, ceea ce poate combate oboseala corporala. Aceste beneficii sunt notabile pentru sportivi, care au raportat ca se simt mai flexibili, avand o recuperare mai rapida si prezinta un risc mai mic de accidentare ca urmare a terapiei prin masaj.

Tensiune arteriala scazuta: Unele studii au aratat ca terapia de masaj consecventa poate reduce efectiv tensiunea arteriala, ceea ce poate scadea probabilitatea de atacuri cardiace, insuficienta renala si accidente vasculare cerebrale.

Tipuri de masaj de care puteti beneficia avand un scaun special pentru masaj

Masajul suedez
: se presupune ca este unul dintre cele mai bune tipuri de masaj pentru ameliorarea stresului si relaxare musculara, ce se realizeaza prin framantari si miscari circulare pe straturile superficiale ale muschilor.

Masajul rulant: este un tip de masaj care implica o „rulare” blanda a pielii pe tot corpul. Nu vizeaza tesuturile profunde, ci mai degraba isi propune sa amelioreze durerea si tensiunea musculara mai aproape de suprafata.

Masaj pentru picioare si gambe: vizeaza muschii picioarelor si gambelor pentru a calma in mod specific tensiunea si a imbunatati fluxul de sange in acele zone. Aceste masaje sunt minunate pentru sportivi si pentru cei care petrec mult timp pe picioare.

Stretching: Scaunele de masaj tip stretching comprima si indreapta corpul intr-un mod care este menit sa arcuiasca si sa intinda coloana vertebrala. Multe dintre aceste scaune includ un masaj spinal bland in functia lor de stretching pentru a relaxa complet muschii coloanei vertebrale in timp ce acestia se intind. Unele dintre aceste scaune de masaj au functii care strang umerii si muschii gambei pentru a imbunatati eficacitatea stretchingului.

Shiatsu: masajul tip „Shiatsu” („presiunea degetelor”) vizeaza puncte specifice de presiune pentru a elibera tensiunea intr-un mod care este menit sa reechilibreze energia corpului, pe langa ameliorarea stresului.

Tapping: masajul tip tapping implica lovirea blanda a zonelor superficiale ale corpului. In loc sa amelioreze tensiunea musculara profunda, aceste masaje isi propun sa redistribuie energia corpului si sa linisteasca mintea.

Presopunctura: acest timp de masaj consta intr-o presiune ferma in punctele de energie din corp care corespund zonelor de durere pentru calmarea si ameriorarea durerii.

Caracteristici suplimentare de luat in considerare la achizitionarea unui scaun de masaj

Functiile de masaj ale scaunelor de masaj nu sunt singurele caracteristici de relaxare disponibile. Luati in considerare si:

Inclinarea: o functie importanta a unui scaun de masaj intrucat intinderea pe spate in timpul masajului este chiar recomandata.

Gravitate zero: Aceste scaune de masaj se inclina suficient astfel incat sa aveti o pozitie cu picioarele ridicate, ceea ce preia presiunea si stresul coloanei vertebrale si va poate imbunatati fluxul de sange.

Incalzire: pentru un plus de confort, functia de incalzire a unui scaun de masaj este pe cat de placuta, pe atat de benefica.

Lumina infrarosie: Aceste scaune emit raze de lumina pe capatul indepartat al spectrului de lumina pentru a ajuta la ameliorarea durerilor musculare, precum si la rigiditatea articulara cauzata de artrita sau oboseala.

Rola masaj 4 bile: Scaunele cu rola de masaj sunt echipate cu doua bile pe role ce ajung pe fiecare parte a coloanei vertebrale, toate cele patru putandu-se deplasa independent unele de altele. Aceasta permite masareaa profunda si intensa a coloanei vertebrale.

Full body: optati pentru un scaun de masaj care poate viza zonele de pe intreg corpul si permite fiecarei parti sa beneficieze de avantajele scaunului de masaj.

Lasa un comentariu

avatar
Citeste si