Hidroizolarea pardoselii din baie. Cum se realizeaza?

Scurgerile si infiltratiile de apa in pardoseala si peretii din baie pot provoca daune mari si neplacute. Cu o hidroizolatie corecta, se pot elimina problemele legate de deteriorarea finisajelor, exfolierea vopselei si tencuielii, aparitia mucegaiului si igrasiei, etc.
In cazul baii, suprafata pe care se va realiza hidroizolarea este pardoseala, iar in multe cazuri si peretele adiacent cabinei/cazii de dus.

InfoCasa iti arata in cativa pasi simpli, cum puteti sa eliminati problemele mentionate mai sus si sa va hidroizolati corect si sigur baia.

[powerkit_toc title=”Cuprins”]

Pasul 1. Curatati pardoseala

Inainte de a incepe hidroizolarea, este important ca pardoseala sa fie curata. Indepartati praful si murdaria cu un pamatuf de praf sau o matura.

Pasul 2. Aplicati grundul/amorsa

Cel mai simplu mod de a realiza acest pas este sa turnati mai intai amorsa intr-o tava speciala. Apoi, folosind o rola de trafalet sau pensula, incepeti sa aplicati amorsa dinspre coltul cel mai indepartat al baii, spre intrare. Acest pas este important deoarece va ajuta la capacitatea de absorbtie.

Pasul 3: Umpleti golurile

Dupa uscarea amorsei, acoperiti toate golurile dintre pardoseala si perete si oriunde mai exista goluri in pardoseala, cu ajutorul unei paste hidroizolante. Utilizati o racleta pentru a elimina orice exces de pasta. Apoi, lasati ca aceasta sa se usuce timp de 24 de ore inainte de a incepe hidroizolarea

Pasul 4. Aplicati banda de etansare pe perete

Aplicati banda de etansare in jurul peretelui pana la nivelul pe care doriti. In cazul nostru, am aplicat pana la inaltimea unde a fost aplicata amorsa, adica aproximativ 20 cm. Daca doriti sa hidroizolati si peretele cabinei de dus, banda de etansare trebuie sa fie la o inaltime de 1,8 m.

Pasul 5: Primul strat de hidroizolatie

Pentru procesul de hidroizolatie, incepeti aplicarea vopselei de hidroizolatie pe pereti pana la inaltimea stabilita in pasii anterior. Pe peretii adiacenti cabinei/cazii de baie, se va aplica vopsea pe intreaga inaltime a camerei pentru a impiedica infiltrarea apei prin rosturi.
Apoi aplicati vopseaua hidroizolanta pe toata pardoseala baii. Inainte de a trece la urmatorul pas, de regula, va trebui sa asteptati 2-3 ore pentru uscare.

Pasul 6: Al doilea strat de hidroizolatie

Dupa uscarea primului strat de vopsea hidroizolanta, se poate aplica si stratul al doilea. Aici, va recomandam sa aplicati vopseaua in directia opusa primului strat. De asemenea, cu acest al doilea strat de vopsea, acoperiti si benzile de etansare aplicate. Lasati sa se usuce 24 de ore.

Pasul 7: Aplicarea finisajelor

Dupa ce vopseaua s-a uscat, puteti trece direct la placarea baii cu gresie si faianta.
Hidroizolarea in baie nu este un proces complicat, iar daca respectati pasii si instructiunile de mai sus, rezultatul va fi unul reusit.

0 0 votes
Article Rating
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Citeste si