Cea mai rapida metoda de instalare a tapetului pas cu pas

Total
0
Shares

Tapetul este o modalitate usoara de a personaliza un perete sau a transforma o camera intreaga, sau chiar un apartament.

Astazi va vom arata pasii si echipamentele necesare pentru o instalare corecta a acestuia.

Pasul 1. Pregatirea suprafetei

In primul rand, trebuie sa ne asiguram ca peretele este foarte bine curatat, netezit si uscat, eliminand in prealabil orice urma de praf sau grasime.

Instrumente necesare: cutter, creion, pensula, trafalet (pentru aplicarea adezivului pe perete) si o scara, in special pentru incaperile mai inalte.

Pasul 2. Masurarea

Inainte de a incepe, cititi instructiunile afisate pe ambalajul tapetului. Dupa aceasta, masurati inaltimea peretilor pe care doriti sa montati tapetul, de la podea la tavan.
In pasul urmator vom decupa tapetul in fasii, folosindu-ne de un cutter.

Adaugati aproximativ 5 centimetri masuratorilor obtinute anterior, apoi utilizati banda pentru a marca aceasta distanta de coltul peretelui. Din acest punct, utilizati creionul pentru a trage o linie dreapta din partea de sus a peretelui, pana la partea inferioara.
Aceasta linie va marca marginea tapetului. Trebuie sa permiteti tapetului sa se suprapuna peste peretele de langa acesta, astfel incat sa il puteti taia la colturi, dupa ce il lipiti.

Pasul 3. Pregatirea adezivului

Cititi instructiunile de pe adezivul pentru tapet. Intr-o galeata, adaugati cantitatea necesara de adeziv la cantitatea necesara de apa. Amestecati pana cand pasta are o consistenta groasa, apoi turnati adezivul in tava de trafalet.

Pasul 4. Aplicarea adezivului pe perete

Incepand cu colturile, utilizati o pensula pentru a aplica adezivul pe peretele unde urmeaza sa instalati tapetul. Utilizati o pensula subtire pentru a aplica adezivul in colturi si de-a lungul marginilor. Apoi, cu ajutorul unui trafalet aplicati adezivul pe restul peretelui, asigurandu-va ca aveti o acoperire uniforma.
Treceti cu trafaletul peste linia marcata anterior cu creionul.

Pasul 5. Aplicarea tapetului

Incepand de sus in jos, aplicati prima rola de tapet, avand grija sa eliminati aerul si bulele care se formeaza la interior, netezind tapetul cu o perie sau cu o rola de cauciuc moale.
Continuati cu celelalte role de tapet in acelasi fel, taind surplusul de tapet ramas in zona tavanului si a podelei.
Este important sa nu suprapunem benzile de tapet, insa este recomandat sa le apropiati suficient de mult, in asa fel incat sa nu existe spatii libere.

Pasul 6. Decuparea

Daca aveti prize sau intrerupatoare pe perete si le-ati acoperit cu tapetul, atunci va trebui sa decupati tapetul in dreptul acestora. Inainte de a incepe, asigurati-va ca intrerupeti orice sursa de curent.

Acestia sunt cei 6 pasi simpli pe care trebuie sa ii urmati atunci cand doriti sa instalati tapetul in orice camera. Speram sa va fie de folos. Spor la treaba!

Lasa un comentariu

avatar
Citeste si