Semnificatia simbolurilor de pe eticheta hainelor. Un ghid complet pentru spalarea, curatarea si calcarea hainelor

Simbolurile prezente pe eticheta hainele noastre pot fi destul de confuze – sunt ca un limbaj! Si daca doriti sa evitati greselile de spalare, uscare sau curatare, ar trebui sa-l invatati.
Daca sunteti confuzi ce piese vestimentare puteti spala in masina de spalat, cum trebuie uscate sau care trebuie curatate chimic, aici veti gasi raspunsul.
Astazi vorbim prin misterul care se ascunde in spatele etichetelor, astfel incat sa evitati deteriorarea lor.

Simboluri de spalare

1.

Simbolul prezentat mai sus indica o instructiune ce are de a face cu procesul de spalare in sine. Exista numeroase variante ale acestui simbol pentru a va oferi mai multe detalii despre exact cum sa spalati hainele pentru cele mai bune rezultate, inclusiv temperatura, metoda si ciclul ce trebuie utilizat.

Terminologie

Nu spalati – articolele cu acest simbol nu trebuie spalate acasa. In schimb, va trebui sa fie curatate chimic.

Ciclul bland – Imbracamintea care necesita un ciclu bland este de obicei facuta din tesaturi delicate, cum ar fi lana sau matasea, sau cele care au detalii care ar putea fi deteriorate de un ciclu normal.

Spalarea manuala – hainele marcate cu un simbol de spalare manuala nu trebuie niciodata introduse in masina de spalat. In schimb, spalati-le cu mana intr-un lighean, cu un anumit detergent special (cele destinate utilizarii spalarii manuale sunt in mod normal mult mai blande).
Puncte – fiecare punct semnifica o temperatura diferita:

1 = 30ºC

2 = 40ºC

3 = 50ºC

4 = 60ºC

Simboluri de uscare

Simbolul de baza pentru uscare este un patrat cu un cerc in interior. Exista variatii ale simbolului care va spun exact cum sa va uscati hainele si, de asemenea, ce temperatura trebuie sa folositi pentru a va asigura ca nu se deterioreaza in timpul spalarii.

Agatati pentru uscare (nu stoarceti) – hainele sintetice pot fi, de obicei, agatate pentru a fi uscate direct dupa spalare. De obicei, se usuca fara sifonari atunci cand sunt atarnate si, prin urmare, nu au nevoie de calcare.

Lasati la uscat pe o suprafata plata
Hainele care trebuie uscate pe o suprafata plata sunt de obicei relativ grele si, prin urmare, nu ar trebui sa fie agatate daca greutatea le modifica forma. Asezati pe suprafete plane pentru a se usca.

Puncte – ca si inainte, punctele semnifica diferite temperaturi:

1 = caldura scazuta

2 = caldura medie

3 = caldura mare

Simboluri calcare

Simbolul de mai sus inseamna calcare si variatii de pe acesta va ajuta sa determinati ce temperatura sau setare sa utilizati.

Terminologie

Nu calcati cu abur

– Unele materiale nu reactioneaza bine la abur sau, in alte forme, combinatia de apa si caldura. Daca vedeti aceasta eticheta, asigurati-va ca opriti functia abur a fierului de calcat inainte de calcare.

Simboluri de curatare uscata

Aceasta inseamna ca imbracamintea ar putea fi deteriorata in spalare si ar trebui spalata profesional. Poate fi mai scump, dar ai incredere in noi, nu merita sa riscati.

Litere – simbolurile de curatare uscata cu interiorul literelor le indica profesionistilor cum sa trateze imbracamintea, asa ca nu trebuie sa acordati prea multa atentie acestora.

Intrebari frecvente

Ce inseamna simbolul X?

Simbolul X inseamna ca nu trebuie sa efectuati actiunea descrisa. De exemplu, un cerc cu un X in el inseamna ca nu produsul nu trebuie curatat.

Ce inseamna 40 pentru spalarea hainelor?

40 se refera la temperatura la care ar trebui sa va spalati hainele. Masina de spalat ar trebui sa aiba un ciclu pentru o spalare de 40 de grade.

Ce inseamna spalarea separata?

Daca o imbracaminte este etichetata cu „spalati separat”, se datoreaza faptului ca tesatura este puternic pigmentata sau poate provoca deteriorarea altor tesaturi delicate.
Ar trebui sa spalati aceste obiecte separat, deoarece culoarea ar putea iesi, patand alte haine. Aceasta nu este cea mai ecologica optiune, asa ca este posibil sa doriti sa spalati manual haina in schimb.

Care este diferenta dintre spalarea hainelor in apa rece fata de apa calda?

Temperatura pe care o utilizati pentru a va spala hainele ar putea varia din mai multe motive.
Apa rece este cea mai buna pentru spalarea petelor precum sangele si transpirati – aceste pete se vor fixa mai departe in tesatura doar daca le spalati pe un ciclu cald.
Apa calda este mai buna pentru igienizarea tesaturilor – unii vor folosi temperaturi mai ridicate pentru a ucide germenii de pe prosoape si lenjeria de pat sau pentru a obtine lenjerie mai curata. Apa calda poate deteriora anumite tesaturi si poate face ca acestea sa se micsoreze.

0 0 votes
Article Rating
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Citeste si