Ferestrele din aluminiu: beneficii si sfaturi in alegerea lor

Ferestrele din aluminiu moderne sunt o optiune excelenta atunci cand trebuie sa alegeti tipul de ferestre pentru locuinta voastra. Acestea au devenit una dintre cele mai populare optiuni atunci cand vine vorba de renovarea locuintelor moderne, de aceea astazi, va explicam ce sa cautatii in alegerea ferestrelor din aluminiu.

Ferestrele albe si versatile din aluminiu sunt disponibile in tot felul de culori, forme si dimensiuni, insa trebuie sa acordati o atentie sporita pentru alegerea celor mai bune produse in ceea ce priveste finisajul si securitatea.

Beneficiile ferestrelor din aluminiu

Una dintre atractiile principale ale ferestrelor din aluminiu este faptul ca acestea sunt subtiri, insa exista multe avantaje practice pentru alegerea ferestrelor din aluminiu fata de alte materiale:

  • Usoare si versatile, dar durabile
  • Rezistente la deformare, coroziune si indoire
  • Rezistenta termica
  • Desi mai costisitoare decat termopanele, ferestrele din aluminiu sunt mai durabile si, in general, ele sunt mai accesibile decat cele din lemn
  • 100% reciclabile
  • Necesita foarte putina intretinere.

Ferestrele reprezinta o parte masiva a proiectului vostru, de aceea astazi, va explicam ce sa cautati in alegerea ferestrelor din aluminiu.

[powerkit_toc title=”Cuprins:”]

1. Arhitectura (aspectul)

Ferestrele din aluminiu joaca un rol major in definirea aspectului general al caselor si, prin urmare, merita sa se acorde prioritate acestui aspect. Alegerea ferestrelor si usilor trebuie sa corespunda aspectului si stilului arhitecturii casei.

De exemplu, sticla de la podea pana in tavan este o caracteristica izbitoare, dar contextuala intr-o casa contemporana. Dar intr-o arhitectura in stil traditional, ar parea nelalocul lui.

2. Functia

Functia camerei in care se instaleaza ferestrele de aluminiu, joaca un rol major in alegerea mecanismului ferestrei.

De exemplu, ferestrele glisante sunt mai practice deoarece permit utilizatorului sa controleze aerisirea in incapere. Daca doriti sa aveti un view fix, ferestrele fixe reprezinta raspunsul potrivit.
Daca sunteti in cautarea unei conexiuni continue cu exteriorul, usa glisanta este ceea ce cautati.

3. Pretul

Asigurati-va ca va informati la furnizori diferiti, luand in considerare accesorii, cum ar fi incuietori, manere, garnituri, perii, role si cauciuc.

Exista o varietate surprinzatoare in calitatea aluminiului si a accesoriilor folosite.

4. Calitatea

Exista o mare varietate in calitatea ferestrelor din aluminiu.
Aluminiu de inalta calitate ar trebui sa aiba un finisaj perfect neted si consistent, in timp ce calitatea proasta poate sa aiba o patrundere din momentul in care profilul a fost incalzit in timpul acoperirii cu pulbere.

Finisarea neteda este obtinuta prin lustruirea matritei dupa fiecare executie de extrudare, pentru a reduce coroziunea si a evita contaminarea pe suprafata, dand o finisare de inalta calitate gata pentru procesul de acoperire cu pulbere.

Accesoriile de buna calitate sunt puternice, durabile si garantate.

5. Securitate si siguranta

Nu puteti avea o casa fara ferestre si usi, dar pentru ca ferestrele si usile sunt punctul slab al casei, este important sa luati in considerare optiunile de securitate. Protectia impotriva furturilor, spargerilor, rezistenta la explozii, focul si protectia impotriva fumului reprezinta optiuni de securitate care trebuie luate in considerare.

Este important sa va asigurati ca geamurile si usile pe care le alegeti sunt sigure si, de asemenea, modul in care acestea sunt utilizate. Inaltimea ferestrei in raport cu solul, incuietorile si rezistenta sticlei vor contribui la siguranta casei.
Utilizarea sticlei laminate si/sau a geamurilor securizate la anumite inaltimi sau locuri cum ar fi locurile publice si zona piscinei pentru a preveni ranile este, de asemenea, un aspect crucial.

6. Eficienta energetica

Majoritatea pierderilor de caldura ale casei voastre si a castigului de caldura provin din ferestre, deci alegerea ferestrelor eficiente din punct de vedere energetic poate avea un efect real asupra facturilor de energie.

Aproximativ 40% din toata energia consumata in locuinte este utilizata pentru racire si incalzire. Proiectarea ferestrelor, izolarea termica, tipul de sticla, geamurile si sigiliile determina modul in care este eficienta din punct de vedere energetic. Urmatoarele aspecte ar trebui avute in vedere atunci cand se analizeaza ferestre eficiente din punct de vedere energetic.

Alegeti tipul de sticla Low-E (ansamblu format din două sau mai mute foi de sticla) sau sticla de inalta performanta. Acestea reflecta caldura din interiorul casei si reflecta razele UV de la soarele din afara casei.
Ele au o usoara nuanta care poate sau nu poate fi vizibila in functie de cat de intunecat doriti.

In climatul mai rece, stratul de acoperire este aplicat pe geamurile interioare de sticla, in timp ce in zonele cu temperaturi mai inalte, stratul este aplicat pe exteriorul geamului.

Sticla dubla/tripla care adauga o protectie mai mare de vremea exterioara. Spatiu mai mare de izolatie intre panouri.
Geamurile cu balamale sunt cele mai eficiente din punct de vedere energetic, deoarece ele se fixeaza mai strans pe cauciuc decat pe geamurile glisante.
Cautati ferestre si usi izolate termic cu valori sau factori U scazuti. Aceste ferestre au cele mai bune proprietati izolatoare.

0 0 votes
Article Rating
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Citeste si