Esti la faza de proiect? Vezi ce acoperis e potrivit pentru casa ta!

Total
0
Shares
Tile roofing and shake gable details on a new home

Acoperisul casei noastre este probabil unul dintre cele mai importante aspecte ce trebuie luate in considerare la constructia si/sau renovarea unei case. Exista multe optiuni disponibile; pe langa o varietate de modele arhitecturale, se utilizeaza diferite materiale unele fiind mai durabile decat altele.

Am ales 5 tipuri de acoperis pe care le vom analiza, impreuna cu lucrurile pe care ar trebuie sa le luati in considerare inainte de a va decide pe care dintre acestea vi le doriti pentru casa voastra.

Acoperis triunghiular

Puteti observa cu usurinta acest tip de acoperis si recunoaste forma sa triunghiulara. Este o alegere populara si clasica pentru multi. Designul lor este destul de simplu, sub forma unui triunghi, avand doua pante laterale pentru apa sau zapada. Acesta ofera mai multa inaltime unei mansarde, daca aveti una.

Un acoperis triunghiular poate fi acoperit cu aproape orice tip de material de acoperire, cum ar fi: sindrile de asfalt, beton sau metal.

Acoperisul este accesibil la pret, dar poate provoca probleme in zone predispuse la vanturi puternice sau furtuni si ar avea nevoie de suport suplimentar.

Acoperis piramidal

Un acoperis piramidal este similar cu un acoperis arboricular care are un varf in forma de piramida, dar are pante pe toate cele patru laturi, facandu-l mai stabil decat cel cu pantele cu doua laturi.
Designul lui este mai complex, facandu-l mai costisitor, dar la un pret rezonabil.

Casele si cladirile din tari climatice calde si veri calde, pot beneficia de acoperisuri piramidale, deoarece inaltimea lor ridicata pastreaza interioarele reci.

Acoperis curbat

Daca sunteti in cautarea unui acoperis mai modern puteti opta pentru acoperisul curbat.

Acestea ofera o imagine moderna si de fapt, fac interiorul casei racoros. Costul poate depinde de cat de curbat va doriti sa fie.

Acoperis plat

Dupa cum sugereaza si numele, acoperisul este destul de plat, insa dispune de un burlan pentru scurgerea apei. Dupa ploi abundente insa, pot aparea lacuri de apa, deci nu este recomandat in cazul in care casa voastra este predispusa la ploi abundente.

Avantajul unui acoperis plat este ca acoperisul poate avea scopuri multiple. Puteti sa il utilizati ca o zona extinsa instalarea unei terase pe acoperis, sau sa il utilizati pentru plantarea diverselor plante.

Ele ofera, de asemenea, mai mult spatiu pentru rezervoarele de apa sau daca doriti sa utilizati panourile solare.

Acoperis inclinat – tip Skillion

Daca doriti un design minimalist pe un acoperis, luati in considerare acest acoperis care are doar o panta abrupta.

Acestea sunt de asemenea numite acoperisuri monopanta. Aspectul este modern, dar poate fi scump. Cu toate acestea, costul este, de asemenea, determinat de alti factori, cum ar fi materialul de acoperis care trebuie utilizat.

Evaluati aspectul general al exteriorului

Probabil aveti deja un acoperis preferat, insa asta nu inseamna ca se va potrivi aspectului exterior al casei, biroului sau cladirii voastre. In cazul in care casa are un stil exterior mai vechi, colonial, un acoperis curbat, de exemplu, probabil ca nu se va potrivi.

Exista mai multe optiuni pe care trebuie sa le ganditi pentru a obtine acoperisul perfect.

Lasa un comentariu

avatar
Citeste si