BCA-ul, materialul de constructii popular – partenerul tau pentru o constructie sigura

BCA-ul (beton celular autoclavizat) este un tip de beton prefabricat compus din materii prime naturale.
A aparut pentru prima data in Suedia in anii 1920, cand arhitectul Johan Axel Eriksson a combinat prima data amestecul conventional de beton de ciment, var, apa si nisip cu o cantitate mica de pulbere de aluminiu.
Pulberea de aluminiu serveste ca agent de expansiune care face ca betonul sa creasca, precum aluatul de paine. Rezultatul este un beton care consta din aproape 80 % aer.
BCA-ul este produs sub forma de blocuri, panouri de pereti, podea, panouri pentru acoperis, si buiandrugi. Este utilizat pentru a construi ziduri mortare intr-o maniera similara cu cea utilizata pentru constructia blocurilor de beton standard.

De la inventia sa din 1920, betonul celular autoclavizat a abordat cautarea unui material industrial care sa aiba caracteristici similare cu lemnul. Era usor, putea fi taiat sau perforat si a evitat unele dintre dezavantajele sale; de exemplu, absorbtia sa de apa si necesitatea de intretinere.

In prezent, BCA-urile sunt prezente in mod activ pe piata la marii producatori de materiale de constructii.

De ce beton celular autoclavizat?

Fiind utilizat in mod obisnuit in intreaga lume datorita performantelor sale inalte, bca-ul este produs in multe tari din SUA pana in Japonia.

Este utilizat in cele mai populare cladiri ale celor mai prestigioase orase din intreaga lume si satisface o cerere semnificativa a pietei datorita imbunatatirii sigurantei la incendiu si cutremur a cladirilor cu proprietatile sale ridicate de izolare termica.

Care sunt avantajele sale?

In ceea ce privesc performantele sale, functioneaza ca un bun izolator termic datorita camerelor inchise, etanse formate din microbule incorporate in masa.

Toate acestea permit materialului sa aiba o rezistenta ridicata la penetrarea apei lichide, deoarece textura inchisa are o aspiratie capilara practic nula, oferindu-i astfel o absorbtie redusa a apei.

Aceasta asigura, de asemenea, o valoare de izolare acustica majora data de reducerea undelor sonore de-a lungul trecerii lor succesive prin camerele de aer.

Dintre toate celelalte caracteristici ale materialului, acesta are, de asemenea, o rezistenta ridicata la foc, care este unul dintre parametrii principali in clasificarea rezistentei cerute in conformitate cu numeroase norme internationale.

Este necombustibil

Cu o rezistenta la caldura de pana la 1200 C, betonul celular autoclavizat, care este clasificat ca „material clasa A1 incombustibil” conform reglementarilor privind protectia cladirilor impotriva incendiilor, este o alegere indispensabila pentru constructia cladirilor cu siguranta la incendiu, precum si pentru solutiile „firewall” si „coridor de siguranta la incendiu”, putand suporta focul mai mult de 240 de minute.

Beneficii si aplicatii

Unele dintre avantajele utilizarii BCA-ului includ:

  • Un material excelent pentru izolarea fonica si izolarea acustica
  • Rezistent la foc si mucegai
  • Disponibil intr-o varietate de forme si dimensiuni
  • Masa termica ridicata stocheaza si elibereaza energie in timp
  • Material reciclabil
  • Manipulare si instalare usoara datorita greutatii usoare
  • Transport si manipulare economica in comparatie cu betonul turnat sau blocul de beton.
0 0 votes
Article Rating
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Citeste si