CARE ESTE COSTUL UNUI BIOSEMINEU? Calcul, costuri si explicatii!

Alegerea unui semineu poate parea o decizie grea de luat, mai ales daca iti doresti un dispozitiv modern pe biocombustibil, usor de integrat in orice spatiu, si la un pret bun. Biosemineul poate fi alegerea cea mai buna, mai ales pentru ca poate fi montat in orice locuinta, inclusiv la bloc, la apartament. S-ar putea sa te intrebi sau sa cauti pareri, daca este un dispozitiv scump de intretinut, ce consum are si in acelasi timp cat de rentabila este o astfel de achizitie. Pentru toate aceste informatii este necesar un calcul! 

Atunci cand te gandesti la focul traditional, iti imaginezi jocul focului si trosnetul lemnului, dar si efortul de care este nevoie pentru taierea si/sau depozitarea combustibilului, care te poate costa mult timp si bani! 


Cat consuma un semineu cu bioetanol? – in acest articol iti vom oferi explicatii practice referitoare la costurile utilizarii unui semineu cu bioetanol, dar si orice influenta asupra cifrelor si asupra unui pret cat mai exact. Asadar, cat de ieftina sau cat de scumpa este alimentarea cu biocombustibil cu focar tip rezervor? 

Un biosemineu are un consum, in medie, 1 litru de combustibil in aproximativ 24 de ore. Acest timp este diferit in functie de gradul de deschidere a clapetei arzatorului de biosemineu. Astfel, ca cu cat este mai deschisa clapeta, cu atat creste consumul de combustibil, iar arderea va fi mai scurta. Insa, daca clapeta arzatorului va fi foarte putin deschisa, combustibilul va arde mai lent. Deci clapeta biosemineului poate fi deschisa ¼, pe jumatate deschisa sau complet deschisa – acest aspect facand diferenta in privinta cantitatii de combustibil pe care o utilizezi si a pretului final. Mai exact, daca clapeta este complet deschisa, atunci 1 litru de combustibil va arde in arzator aproximativ 2 ore. Insa daca clapeta este pe jumatate deschisa, focul poate tine pana la 3-3,5 ore, si daca este deschisa ¼ deschis, atunci un 1 litru va ajunge pana la 4 ore!


In plus, un alt aspect important este gradul de deschidere al clapetei, care determina si marimea flacarii: cu cat clapeta este mai deschisa cu atat flacara se aproprie de inaltimea sa maxima deasupra arzatorului. 

Care sunt factorii care determina costul?

Biosemineele nu sunt costisitoare ca si consum, comparativ cu costurile de functionare ale semineelor pe lemne sau gaz, dar si fata de alte tipuri de seminee, costurile de functionare ale modelelor pe biocombustibil ar iesi cel mai ieftin! Insa costul mediu de functionare al oricarui semineu pe bioetanol poate varia datorita celor 3 factori principali de consum, si anume:

 • Calitatea combustibilului
 • prezenta/absenta vatei ceramice
 • Dimensiunea flacarii

Calitatea combustibilului – sunt disponibile in mai multe calitati, si in medie, calitatea bioetanolului influenteaza foarte putin timpul de ardere sau costul de functionare. insa, combustibilii mai ieftini sunt mai inflamabili, fata de combustibilii de calitate superioara si pot determina un consum mai rapid – acesta fiind situatia in care costurile de functionare pot crestere. Biosemineele sunt insotite in general cu instructiuni in ceea ce privesc costurule generale ale combustibilului! 

Prezenta/absenta vatei ceramice – este un alt factor care influenteaza costul de biocombustibil (prezenta sau absenta vatei ceramice in interiorul focarului de ardere). Daca biosemineul este echipat cu vata ceramica la interior, consumul de bioetanol va fi mai mic si mai constant, comparativ cu acelasi rezervor de biosemineu fara vata ceramica la interior. Desi ofera un avantaj, rolul principal al vatei ceramice in arzator al semineului cu bioetanol nu este unul de natura economica, ci unul de securitate. In situatia in care accidental se rastoarna biosemineul, acesta vata va retine lichidul in interiorul arzatorului, eliminand riscul de incendii si arsuri. Dar pe langa rolul de siguranta pe care il are vata ceramica, acesta favorizează o ardere constanta cu flacara adevarata, oferind in acelasi timp si o economisire a biocombustibilului in timp! – astfel te vei bucura de un consum bun si un pret mic! 


Dimensiunea flacarii – si acest aspect influenteaza costul de functionare al oricarui tip de biosemneu, de aceea utilizatorul poate regla din clapeta viteza de ardere si amploarea flacarii, prin deschiderea sau inchiderea acesteia, manual in functie de preferinte! 

Rezervorul biosemineului

Procesul de ardere al oricarui foc de ardere, dintr-un semineu ce functioneaza pe baza de bioetanol este arzatorul, adica capacitatea rezervorului/focarului de combustibil. Acesta este principalul factor care va influenta intregul proces! Astfel ca, un rezervor mai mare va crea o flacara mai mare, si ca urmare, consumul de combustibil va creste seminificativ. Chiar daca ai crede ca un rezervor va mai mare poate fi un aspect negativ, acesta poate produce mai multa caldura si poate oferi o flacara mai mare si mai estetica din punct de vedere ambinetal si al decorului interior. 


Care este pretul biocombustibilului?

Una dintre intrebarile pe care oricine si le pune inca de la inceput este legata de costul combustibilului. Nu exista un raspuns concret, intreg costul depinde si este influentat de anumiti factori. Pretul biocombustibilului folosit pentru ardere in rezervorul semineului difera in functie de calitate, dar in mod special in functie de cantitatea cumparata! 

Putem spune ca exista o regula: cu cat investesti intr-o cantitate de combustibil mai mare, cu atat va fi mai ieftin costul general de functionare (un pret mai mic). 


Iti vom prezenta un exemplu, cu un calcul rapid:

Poti achizitiona un 1litru pe care il folosesti doar cateva ore ( se va consuma intr-o seara sau in doua dupamese), iar costul sau va fi mai ridicat. Sau poti alege sa achizitionezi 12 litri, fapt ce va genera un pret mai scazut per litri, dar si siguranta ca ai suficient combustibil pentru a mentine focul aprins si o atmosfera calda. 

Iata un calcul simplu: daca vei tine focul aprins timp de 2-3 ore pe zi, cu clapeta complet deschisa, atunci ai folosit aproximativ 1 litru/zi, adica din cei 12 litri ti-ar ajunge pentru circa jumatate de luna de foc zilnic. Desi, utilizatorii care detin un biosemineu nu aprin focul zilnic in decursul unei luni de zile, mai ales pentru ca eficienta unui biosemineu este una destul de mare, si poate incalzi rapid o incapere, in aproximativ 30 de minute. 

Bucurate-de de o ardere constata si estetica, cu cateva solutii!  

Incaperea unde este amplasat biosemineul trebuie sa fie foarte bine aerisita, pentru a te bucura de o ardere cat mai perfecta! Sau daca se alege folosirea unui biosemineu mobil in exteriorul locuintei (terasa, gradina, balcon, foisor, etc), este important ca vantul sa nu fie foarte puternic sau in rafale, deoarece flacara va fi redirectionata in toate partile, neputand mentine o ardere lina, eficienta si estetica! Dar pentru mentinerea constantei flacarii, biosemineul poate fi accesorizat cu sticla de protectie. Acestea sunt amplasate in lateralelel rezervorului (daca este vorba de un biosemineu mobil) sau in partea frontala a acestuia (daca ne referim la modelele incastrate), astfel flacara este protejata de actiunea curentilor de aer de orice fel. Pe langa rolul estetic, sticla de protectie previne riscul de arsuri la copii, animale de companie, atingeri accidentale, etc – oferind astfel un dublu rol practic! 

Achizitionarea biocombustibilului – de unde cumpar?

In magazinul online al celor de la Pefoc, pe langa bioseminee cu rezervor/arzator incastrabile sau de sine statatoare, si combustibilul pentru ardere, sticla de protectie veti gasi si o varietate de accesorii biosemineu. Biocombustibilul comercializat de echipa Pefoc este 100% ecologic, fiind produs din plante si catalogat drept un lichid combustiv de calitate. In plus, in timpul arderii nu emana fum sau mirosuri, nu este toxic, astfel se protejeaza mediul inconjurator, dar si locuinta si sanatatea familiei. Vei alege un produs de calitate, sigur si eficienta, cu un consum bun, la un pret avantajos! 


Avantaje si Beneficii:

 • Timp de ardere: intre 2-5 ore, in functie de ardere 
 • Capacitate rezervor: intre 1 litru si 5 litri de bioetanol
 • Cost functionare: aproximati 23 lei/litru (pretul poate varia in functie de cantitatea achizitionata)
 • Reglajul flacarii: prin deschiderea/inchiderea clapei cu ajutorul tijei incluse
 • Caldura emisa: 3KW sau mai mult
 • Fum sau mirosuri: biocombustibil 100% ecologic, ce nu emana fum, miros sau toxine.
 • Arome: varietate de arome: cafea,grapefruit, romantic, fructe dulci, etc. 
 • Ventilatie: dupa 5 minute de la aprinderea focului in rezervor, un geam al incaperii poate fi deschis timp de cateva ore pentru a asigura ventilatia corespunzatoare si pentru pastrarea nivelului de oxigen optim. 

In urma informatiilor oferite despre costurile si consumului unui biosemineu, speram ca te-am lamurit in vederea achizitionarii unui semineu pe bioetanol pentru livingul, dormitor sau chiar biroul tau. Iar in catalogul online al magazinului Pefoc ai la dispozitie o gama variata de rezervoare si modele de biosemineu, precum si accesoriile necesare functionarii, intretinerii si infrumusetarii ulterioare a semineului pe bioetanol.  

4 1 vote
Article Rating
guest
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Evoldew
Evoldew
1 year ago

pastillas cialis que es stromectol over the counter uk Abilify Online

Citeste si