Ce sa eviti in amenajarea camerei unui bebelus

Total
0
Shares

Multi viitori parinti viseaza sa aibe pentru noul lor nascut, un loc in care acesta sa se simta bine, confortabil si iubit – o camera perfecta.
Iata cum puteti crea un dormitor sigur pentru bebelusul vostru, evitand aceste greseli de decorare potential periculoase.

In graba noastra de a face ca totul sa arate perfect si la timp pentru ziua cea mare, uneori ajungem sa sacrificam o camera sigura pentru una eleganta, frumoasa.
Cel mai important lucru si care ar trebui sa fie prioritatea principala, este siguranta.

Expunerea copilului la substante chimice periculoase

In timp ce majoritatea parintilor au o frica sanatoasa de mirosul si vaporii vopselelor, multi nu stiu ca noul patut sau covorul nou achizitionat pentru camera copilului, ar putea expune bebelusul la produse chimice potential periculoase.
Potrivit Agentiei pentru Protectia Mediului, mobilierul nou, covorul, saltelele si chiar perdelele si draperiile pentru ferestre, pot contine aceiasi compusi organici volatili sau COV gasiti in vopsele.

Aceste substante chimice se evapora de-a lungul timpului, dar, in timpul procesului se evapora, ceea ce l-ar putea imbolnavi pe bebelus.
Desi efectele potentiale ale COV sunt infricosatoare, expunerea este relativ usor de prevenit.

Asigurati-va ca pregatiti camera copilului cu ceva timp inainte ca acesta sa soseasca, astfel incat sa existe suficient timp de aerisire a pieselor de mobilier si accesoriilor, inainte ca noul nascut sa intre in contact cu ele.

Cand vopsiti camera copilului, alegeti vopsea cu mirosul slab si luati in considerare evitarea unui covor nou si alegeti instalarea pardoselii din lemn.
Dupa instalarea mobilierului, lasati dulapurile si sertarele deschise si goale si rezistati nevoii de a aseza orice asternut pentru copii pana cand salteaua bebelusului a avut suficient timp de aerisita.

Instalarea necorespunzatoare a perdelelor

Probabil deja va ganditi la perdele si draperii pentru copii, dar ati luat in considerare siguranta lor?
Perdelele care sunt instalate necorespunzator sau insuficient fixate pot cadea pe copilul vostru. Pentru a preveni ranirea si accidentele, asigurati-va ca perdelele si draperiile sunt fixate corespunzator si ca nu exista risc de accidentare.

Alegerea accesoriilor periculoase

Si accesoriile grele de perete reprezinta o amenintare, chiar daca acestea sunt montate corect.

Luati in considerare utilizarea tablourilor de panza usoara si nu atarnati niciodata nimic langa patul bebelusului, intrucat ar putea cadea si l-ar putea rani.
Cand alegeti alte accesorii, protectia pentru copii este o necesitate.

Alegerea mobilierului nesigur

Atunci cand alegeti mobilier pentru camera copilului vostru, este important sa va asigurati ca fiecare piesa este pe cat de frumoasa, pe atat de sigura.

Chiar daca va bucura ideea folosirii unei mosteniri de familie sau a unei descoperiri de mobilier vintage, multe dintre aceste obiecte antice, in special patuturile si landourile, nu indeplinesc standardele de siguranta moderne si ar trebui evitate.

Scaunele balansoar pot de asemenea, provoca vatamari. Pentru a proteja degetele picioarelor, alegeti un model de preferat cu un mecanism de blocare care impiedica alunecarea atunci cand nu il folositi.

Alegerea designului mai presus de functionalitate

Daca ar fi sa alegem intre design si functionalitate, simtul realitatii ne abandoneaza uneori.
Patutul ar putea arata uimitor in fata ferestrei, dar este intr-adevar cel mai sigur loc de amenajare?
Perdelele se pot potrivi cu lenjeria de pat, dar vor bloca suficient de bine lumina si va vor proteja copilul de supraincalzire in timpul dupa-amiezii?
Inainte de a incepe amenajarea camerei copilului, luati-va cateva momente pentru a sta si a va gandi la functionalitatea noii camere a bebelusului.

Poate ca este dezamagitor sa faceti schimbari, insa planificarea poate preveni accidentele si va poate ajuta sa economisiti multi bani si efort pe termen lung.

Lasa un comentariu

avatar
Citeste si