Incalzirea in pardoseala: pasi si sfaturi

Total
0
Shares
incalzirea-in-pardoseala-infocasa

Atunci cand vremea se raceste, nimic nu se compara cu luxul caldurii la picioare – mai ales dimineata cand te trezesti. Incalzirea prin pardoseala, este un sistem de incalzire prin excelenta, care asigura o caldura lina, placuta, fiind foarte eficient din punct de vedere energetic.
Procesul de instalare este unul mai complex si necesita atentie si rabdare. Haideti sa vedem ce pasi trebuie respectati in acest proces.

Pasul 1 – Cereti sfatul specialistului inainte de a incepe

Nu va apucati de treaba fara a va informa si a cere sfaturi profesionale, pentru a va ajuta sa calculati temperatura dorita, inaltimea tavanului, pierderea potentiala de caldura si tipul de pardoseala necesar.
De exemplu, trebuie sa stiti ca mocheta si lemnul natural nu sunt cele mai bune izolatoare, in timp ce lemnul, piatra, marmura si ardezia sunt ideale.

Pasul 2 – Tineti cont de izolatie

Pentru ca incalzirea in pardoseala sa fie cea mai rentabila si mai eficienta din punct de vedere energetic, proprietatea dvs. trebuie sa fie izolata in mod adecvat, pentru a preveni pierderile de caldura si pentru a va asigura ca aceasta este directionata in sus.
Retineti ca, daca locuiti intr-o proprietate cu un singur geam, este posibil sa trebuiasca sa combinati incalzirea in pardoseala cu radiatoarele pentru a crea suficienta caldura.

Pasul 3

Curatati podeaua inainte de a instala tevile de incalzire prin pardoseala.
Curatati temeinic podeaua inainte de instalarea si montarea tevilor, pentru a scapa de orice margini zimtate care le-ar putea deteriora. Poate fi necesar sa asezati o membrana rezistenta la umezeala pe substrat inainte de a instala stratul izolator livrat impreuna cu kitul.

Pasul 4

Inainte de montarea instalarii prin pardoseala, trebuie sa finalizati distributia de apa rece si calda din instalatia sanitara. Trebuie sa aveti in vedere si cota incalzirii prin pardoseala.

Pasul 5

Stabiliti locul si instalati distribuitorul de incalzire in pardoseala. Va trebui sa tineti cont de greutatea unitatii si de conductele conectate atunci cand alegeti locatia de montare.

Pasul 6 – Aveti grija de temperaturile maxime si de pardoseala finala

Unul dintre cele mai importante lucruri pe care trebuie sa le luati in considerare este tipul de pardoseli finisate care vor fi asezate pe sistem, deoarece unele plafoane au o limitare de temperatura.
Pardoselile din vinil au o limita maxima de temperatura de 27 ° C, la fel ca cele din laminat si lemn.

Pasul 7

Notati zonele in care doriti sa programati sau sa reglati temperatura. In cazul in care doriti sa mentineti o singura temperatura, acest pas nu este necesar.

Pasul 8 – Planificati si masurati

Planificarea este esentiala pentru a masura zona si a planifica cu atentie instalatia. Sfatul nostru este sa va faceti timp pentru acest lucru, deoarece va face instalarea mult mai rapida.
Calculati numarul si grosimea firelor necesare termostatului afiliat cu unitatea de automatizare care comanda actuatoarele. Asigurati-va ca luati in considerare toate echipamentele si accesoriile care urmeaza sa fie instalate.

Toate acestea trebuie luate in considerare la instalarea sistemului, pentru a evita deteriorarea conductorului de incalzire atunci cand sunt montate.

Pasul 9

Firele termostatului se conecteaza la distribuitor. Un termostat pentru fiecare distribuitor si fiecare zona. Insemnati firele care ajung in distribuitor si locul in care e tras fiecare, pentru a stii cum sa legati automatizarea.

Pasul 10

Acum este momentul sa montati banda perimetrala, de la stanga la dreapta, pe conturul camerei sau alte suprafete care depasesc cota pardoselii. Taiati banda in asa fel incat aceasta sa fie la inaltimea sapei finite. Banda separa pardoseala incalzitoare de pereti, permitand dilatarile.

Pasul 11 – Izolatia

Exista 2 tipuri de placi pentru izolatie: cu nuturi si de tip rulou, ambele fiind prevazute cu folii de protectie pentru socuri si umiditate.

Pasul 12 – Necesarul de caldura

Pentru a calcula necesarul de caldura, trebuie sa procedati in felul urmator:
inmultiti mp cu inaltimea nivelului x 35 wati/mc, iar pentru a afla puterea necesara centrala, impartiti necesarul de caldura la 1000 wati.

Pasul 13 – Necesarul de tevi

Acesta se calculeaza in functie de finisajul final (parchet, gresie). De asemenea, tineti cont si de zona – exista 4 tipuri de zone care intra in calculul lungimii totale a tevilor necesare: garaj, zona vitrata, zona cu gresie si zona cu parchet. Pentru 30 mp de gresie, veti avea nevoie de 210 ml de teava. Pentru 60 mp de parchet, veti avea nevoie de 600 ml de teava.

Pasul 14

Se calculeaza acum, numarul de circute necesar pentru nivelul dorit. Se imparte astfel nr. de teava la 95 ml/circuit (valoarea medie pentru un camp de circuit). In functie de rezultat, veti putea cunoaste ce tip de distribuitor va trebui sa montati.

Pasul 15 – Turnarea sapei

Se recomanda turnarea sapei pana la 4.5 centimetri. Dupa turnarea sapei, urmeaza procesul de uscare, care poate dura cateva zile.

Pasul 16

In momentul in care s-a ajuns la nivelul optim de umiditate, puteti trece la montajul pardoselei.

2
Lasa un comentariu

avatar
Lica
Musafir
Lica

foarte buna info ! danke

visa
Musafir
visa

bun sfat

Citeste si