Cat de important este cosul de fum pentru casa ta?

Nu este loc de improvizatii atunci cand vine vorba de cosul de fum. Cand acesta este montat corect de persoane specializate, se pot evita catastrofe mari: majoritatea incendiilor de case sunt rezultatul unui cos de fum improvizat.

Functia principala a cosului de fum este de a directiona fumul produs in urma procesului de ardere. Acesta este de o mare importanta intrucat de el depinde functionarea semineului si siguranta intregii case.

Nu este loc de improvizatii atunci cand vine vorba de cosul de fum. Cand acesta este montat corect de persoane specializate, se pot evita catastrofe mari: majoritatea incendiilor de case sunt rezultatul unui cos de fum improvizat. De aceea, noi va recomandam sa alegeti un cos de fum profesional pentru semineul vostru.

Exemplu de cos de fum profesional

Un cos de fum profesional cu tubulatura ceramica din samota, izolatie de vata minerala bazaltica si mantale de beton pe exterior, va asigura eficienta si siguranta sistemului de evacuare.

Care sunt avantajele si de ce sa alegeti un cos de fum profesional?

Pericolul unui cos de fum obisnuit, care nu este izolat termic este unul real: condensul creat pe pereti de gazele de ardere pot coroda si distruge interiorul cosurilor de fum neprofesionale. In plus, puteti risca patrunderea frumului in locuinta si depunerea funinginii pe peretii cosului de fum, (ceea ce poate duce la incendii) dar si de arderea incompleta a lemnelor. Cu un cos de fum profesional, semineul sau soba vor functiona la cote maxime, eliminand toate riscurile mentionate mai sus.

Pe langa acestea, modelele de cosuri profesionale ceramice vin cu o serie de beneficii:

– pot fi cuplate la orice sursa de caldura indiferent de combustibilul folosit: solid, lichid, gazos
– sunt rezistente la temperaturi mari si socuri termice
– ofera siguranta maxima in utilizare
– asigura evacuarea eficienta a gazelor arse si a fumului, si implicit functionarea la randament maxim a surselor de caldura.
– rezistenta ridicata la condens acid si umiditate excesiva
– montare rapida si usoara
– determina un consum scazut de combustibil, functionand la un tiraj optim
– durata de viata ridicata si garantie de 30 de ani.


Modele de cosuri de fum ceramice profesionale

Cateva sfaturi si recomandari din partea specialistilor nostri:

1. Lungimea cosului de fum trebuie sa fie mai mare decat coama casei pentru evitarea racirii fumului si patrunderea acestuia in interiorul incaperii.

2. Diametrul interior al cosului de fum trebuie sa aiba cel putin aceeasi dimensiune ca si diametrul evacurarii semineului sau sobei. Un cos de fum subdimensiunat va atrage cu sine ineficienta si functionare defectuoasa a semineului, in timp ce un cos de fum supradimensionat inseamna irosirea lemnelor, caldura pierzandu-se pe evacuare.

3. Instalarea cosului de fum recomandam sa fie facuta de persoane calificate, autorizate si experimentate in acest sens.

Tinand cont de aceste sfaturi va veti proteja familia si locuinta. Daca aveti intrebari sau aveti nevoie de servicii de montaj profesionist va rugam sa contactati o echipa specializata.

0 0 votes
Article Rating
guest
2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Teo
Teo
4 years ago

cred ca importanta hornului nu se discuta. Consider ca e mai important decat semineul sau soba. Nu de alta dar lucru in domeniu de peste 15 ani. Majoritatea incedilor vin de pe hornul casei. La urma urmei daca soba sau semineu nu sunt bine facute se prabusesc sau iese putin fum in casa dar cam atat pe cand la horn iti poate lua usor foc toata casa. Si clar daca iese fum in casa tot de la horn e cel mai probabil problema ori nu e curatat ori e prost dimensionat .. .. asa ca importanta maxima !

Evoldew
Evoldew
1 year ago

stromectol espaГ±a Donde Comprar Viagra Para Mujeres

Citeste si

Gazeificarea si arderea cu dubla combustie – la seminee si centrale

In cazul semineelor cu gazeificare, acestea sunt mai rare si foarte costisitoare. Multi client intampina probleme de confuzie atunci cand se gandesc sa aleaga un semineu cu gazeificare, deoarece nu se cunoaste diferenta dintre arderea ce se produce in urma realei gazeificari (prezenta la centrale si cazane) si arderea cu dubla combustie (prezenta la seminee).
Vezi articol