Ministrul Mediului încurajează încălzirea cu lemne pe perioada sezonului rece!


După cum a afirmat Tanczos Barna, Ministrul Mediului, una dintre cele mai avantajoase soluții de asigurare a confortului termic în timpul iernii este dată de încălzirea pe lemne! 

Acesta continuă prin a dezvălui că majoritatea statelor vor păstra încălzirea cu lemn de foc, acesta reprezentând o sursă regenerabilă de mare importanță în echilibrul energetic în o mulțime de state membre ale Uniunii Europene! Cu toate că se încearcă o minimizare a fosilului din partea Comisiei, spune acesta, lemnul rămâne în continuare o sursă principală în scopul încălzirii gospodăriilor! Totodată, într-un interviu acordat pentru Digi24, acesta a menționat că se dorește crearea unui program național de dezvoltare a rețelei de valorificare a lemnului pentru cetățeni de către Regia Națională a Pădurilor, astfel ca prețul să nu fie influențat de diferiți interpuși existenți pe lanțul de valorificare, o astfel de tendință fiind observată în ultima vreme pe piața mondială!

În același timp, Ministrul a prezentat inițiativa pornirii unui program de amploare la nivel național, care prevede acordarea unui ajutor cetățenilor în scopul asigurării necesarului termic cu lemne, acestea prezentând o creștere substanțială în ce privește costurile:

„Și lemnul de foc s-a scumpit, dar trebuie să existe la nivel naţional un program social pentru lemn, trebuie să existe acest sprijin din partea statului pentru lemnul de foc, trebuie să existe o reţea bine dezvoltată de valorificare a lemnului astfel încât să nu fie foarte mulţi intermediari şi trebuie să investim foarte mult în eficienţa centralelor termice pe lemn. Trebuie să venim cu un program naţional pe acest domeniu”, mai menționează Ministrul Mediului pentru Digi24.

Când i s-a cerut opinia asupra încălzirii locuinței cu ajutorul unei centrale pe lemne, Tanczos Barna și-a exprimat entuziasmul cu privire la această soluție, declarând că utilizează o astfel de centrală de 22 de ani în privința asigurării confortului termic! Acesta continuă prin a spune că centrala pe lemne reprezintă soluția primară de încălzire pe timpul sezonului rece, chiar dacă acesta dispune și de o centrală pe gaz!

Ministrul Mediului afirmă de asemenea că încălzirea pe lemne este varianta perfectă, în special pentru locuitorii din mediul rural, și că nu există nicio rușine în acest lucru, comparând situația cu cea din Austria unde cetățenii folosesc în continuare lemnul, însă pe baza unor tehnologii precum pelerizare, tocătură, automatizare, atenuând astfel emisiile considerabil. În opinia acestuia, trebuie puse bazele unui sistem național alternativ care poate fi dezvoltat doar cu trecerea timpului, cum ar fi de exemplu cazul energiei electrice, încălzirii pe gaz sau a pompelor de căldură! Cu toate acestea, întregul proces de înlocuire a centralelor pe lemne va necesita o perioadă mai lungă de timp, după cum afirmă Ministrul mediului în conformitate cu psnews.ro.

0 0 votes
Article Rating
guest
2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Evoldew
Evoldew
1 year ago

ivermec Priligy 30 Mg

admipse
admipse
1 year ago
Citeste si