Trenduri în gătirea cărnii de vită la grătar ca următorul eveniment în aer liber să fie un succes

carne angus premium

Pentru că știm cât de mult apreciezi un grătar bine făcut împreună cu prietenii, îți prezentăm cele mai populare trenduri în gătirea cărnii de vită la grătar.  

Fie că preferi un antricot de vită suculent, sau că vrei sa impresionezi cu spectaculosul tomahawk sau cu delicatețea unei picanha, la Karpaten Premium Angus vei găsi cele mai fragede și savuroase bucati din carne de vită Angus care vor asigura succesul evenimentului tău în aer liber.

Iată trendurile principale în ceea ce privește gătitul cărnii de vită la grătar:

1. Tehnici și echipamente moderne

Sous vide urmat de grătar (Reverse Searing): Metoda sous vide, este din ce în ce mai populară în zilele noastre, ea implică gătirea cărnii de vită în baie de apă la o temperatură controlată. În urma acestui proces, carnea de vită este finisată pe grătar pentru a-i da crustă și aromă.

Smokere și grătare hibride: Utilizarea smokerelor și a grătarelor hibride, care combină principiul de funcționare al grătarului normal cu cel al smokerului, este și ea în creștere. Aceste variante permit gătirea lentă și afumată a cărnii de vită, dându-i un gust deosebit.

2. Condimentare și marinare inspirată din bucătăria internațională

Arome globale: Simte-te liber să încerci condimente și marinate din bucătăria internațională. Printre cele mai apreciate surse de arome deosebite se numără bucătăria coreeană (Gochujang), mexicană (adobo) și indiană (masala).

3. Proveniența cărnii

Asigură-te că piesele din carne de vită pe care le achiziționezi provin de la un furnizor de încredere care respectă standardele de bunăstare animală și utilizează practici sustenabile. Cunoscând producătorul poți avea trasabilitate completă a produsului.

Bovinele Karpaten Premium Angus se află și cresc pe pășune pe tot parcursul anului, ele beneficiază la discreție de apă curată și vegetație proaspătă. Această metodă naturală de creștere, împreună cu sistemul de mamă-vacă alăptantă, reprezintă cea mai mare parte a ciclului de creștere și este optimă atât pentru sănătatea animalelor cât și a mediului.

4. Instrumente și accesorii de grătar

Termometre inteligente: Pentru a obține steak-uri perfecte este recomandată o monitorizare constantă a temperaturii de gătire a cărnii de vită, iar din acest motiv, tot mai mulți bucătari utilizează termometre inteligente și aplicații de monitorizare a temperaturii.

Plăci de sărat și pietre de grătar: Plăcile de sare de Himalaya și pietrele de grătar sunt și ele utilizate tot mai mult deoarece adăugă gust și diversitate metodelor de gătit.

Pregătește-te de noi experiențe culinare și încântă-ți invitații cu preparate inovatoare din carne de vită Angus.

0 0 votes
Article Rating
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Citeste si

De ce se ingalbenesc frunzele plantelor si cum putem preveni acest lucru

O problema des intalnita in cazul plantelor cu frunze verzi este ingalbenirea acestora. Acesta “afectiune” este cunoscuta sub denumirea de cloroza si apare ca urmare a pierderii clorofilei din planta – aceasta fiind si pigmentul din spatelele culorii lor verzi. Urmarind semnele si urmand pasii potriviti, puteti cu usurinta sa preveniti aparitia ingalbenirii frunzelor si sa preveniti reaparitia lor.
Vezi articol