Imprejmuirea gradinii: ce gard sa alegem?

Total
0
Shares

Va doriti o gradina ingarduita? Indiferent daca este vorba de securitate, confidentialitate, o caracteristica decorativa sau o combinatie a tuturor acestor elemente, gardul de imprejmuire este esential.
Instalarea sau inlocuirea gardului de gradina poate fi o investitie destul de mare, ceea ce face cu atat mai importanta alegerea potrivita pentru nevoile si gradina voastra.

Garduri de lemn

Gardurile din lemn sunt o alegere populara, datorita costului lor relativ scazut, usurintei de instalare si varietatii de stiluri.

Scandurile din lemn masiv nu prezinta goluri intre ele, deci sunt ideale pentru crearea intimitatii.
Modelul decorativ insa, prezinta spatii intre lamelele de lemn, ceea ce permite trecerea luminii si a aerului.
Acestea tind sa fie utilizate ca separatoare de gradina sau pentru a controla o anumita zona si sunt o modalitate excelenta de a inrama o planta specifica.

Gardurile din lemn tip Trellis si cele in stil venetian sunt exemple populare de garduri decorative.

Scandurile pentru gardul din lemn sunt disponibile in optiuni din rasinoase sau foioase. Lemnul tare este mai dur si, prin urmare, mai rezistent la uzura, dar este cea mai scumpa optiune.

Rasinoasele sunt mai putin costisitoare si, ca atare, sunt cel mai popular tip de lemn folosit in realizarea gadurilor de gradina.

Indiferent de tipul de lemn sau de stil pe care il alegeti, gardurile din lemn necesita intretinere periodica pentru a se pastra in timp.

Garduri metalice

Daca doriti un nivel scazut de intretinere, gardurile metalice reprezinta o optiune de amenajare exterioara foarte buna. Ele sunt de obicei realizate din otel zincat si nu au nevoie de nimic altceva decat o spalare din cand in cand.

Sipcile pentru gardurile metalice sunt foarte robuste, deci daca gradina voastra se afla intr-un loc expus, acestea vor oferi o buna protectie impotriva vantului.

Garduri de sarma

Nu este cea mai frumoasa optiune pentru gradina voastra, dar daca aveti nevoie sa maximizati lumina si securitatea, gardurile de sarma vor face aceasta treaba.
Sunt, de obicei, acoperite in PVC si furnizate sub forma de suluri, sunt foarte dure si necesita o intretinere foarte redusa.

Este o optiune buna daca doriti sa folositi gradina si in scopuri sportive si mingile/bilele sa nu ajunga in strada.

Care este stilul vostru preferat de imprejmuit gradina?

Lasa un comentariu

avatar
Citeste si