Cos de fum pentru casa de lemn? Afla care e cel mai bun horn!

Cand cosul nu este instalat corespunzator sau gresit ales, acesta poate provoca incendii, pierderi materiale insemnate si poate pune in pericol siguranta celor dragi. Pentru a evita astfel de probleme si a avea un sistem de incalzire si un cos de fum care functioneaza ca la carte, noi recomandam proprietarilor de case de lemne urmatoarele solutii profesionale:
Total
0
Shares

Cosul de fum reprezinta cea mai insemnata parte a unei instalatiii de incalzire (centrale pe lemne, peleti sau gaz, soba de teracota sau seminee), intrucat are un rol major in functionarea acesteia: acela de a evacua gazele rezultate in urma procesului de ardere. Astfel, un cos de fum directioneaza fumul si gazele in mediul exterior; de el depinde functionarea semineului si siguranta intregii case.
Cand cosul nu este instalat corespunzator sau gresit ales, acesta poate provoca incendii, pierderi materiale insemnate si poate pune in pericol siguranta celor dragi.
Pentru a evita astfel de probleme si a avea un sistem de incalzire si un cos de fum care functioneaza ca la carte, noi recomandam proprietarilor de case de lemne urmatoarele solutii profesionale:

Cosurile de fum ceramice
Un cos de fum din ceramica ofera caselor realizate din lemn protectie impotriva substantelor chimice dure, a gazelor toxice si a temperaturilor ridicate produse de sursa de incalzire. Sunt rezistente la temperaturi ridicate, condensul acid, la umiditate si factori chimici atmosferici. Unul dintre cei mai populari producatori de astfel de sisteme de cosuri de ceramica, este brandul german Hoch. Sistemele lor sunt testate si certificate conform standardelor stricte in vigoare, deci, cu atat mai sigura devina folosirea lor pentru casele de lemn.

Cosurile de fum din ceramica Hoch sunt diponibile intr-o varietate de diametre si cuprind tubulatura de samota la interior, termoizolatie sub forma de vata bazaltica si manta prefabricata din beton usor la exterior.

Avantaje ale cosurilor din ceramica:
Sunt realizate din elemente prefabricate, deci instalarea lor este rapida si usoara.
Reprezinta o solutie trainica si performanta avand caracteristici superlative de siguranta, rezistenta si confort.
Durabilitate – cosurile ceramice Hoch prezinta o durabilitate mare, beneficiind de o garantie de 30 de ani.
Cosurile de fum din ceramica sunt ecologice, putand fi reciclate.
Sunt potrivite pentru diferite tipuri de combustibili, ceea ce inseamna libertatea de a schimba oricand este necesar sau doriti, sursa de combustibil, fara a fi nevoie sa inlocuiti si cosul de fum.


Cosurile de fum din inox

Cea de-a doua solutie de evacuare pentru casele de lemn sunt cosurile profesionale de fum din inox. Cosurile de fum din inox sunt o varianta profesionala de sisteme de evacuare pe care vi-o recomandam. Vin intr-o forma circulara, astfel ca imbinarea tubulaturii sa fie cat mai etansa, iar tirajul cat mai optim in timpul functionarii.

Avantaje ale cosurilor din inox:
Pot fi racordate la orice sursa de incalzire: centrale pe lemne sau gaz, semineu, sobe moderne sau traditionale din teracota. Sunt disponibile intr-o gama larga de diametre, grosimi si puteri, in functie de nevoi.
Materialul de inox prezinta o rezistenta crescuta la coroziune si fata deosebire de alte materiale, acesta nu se va crapa sau despica in timp. Acest lucru permite, de asemenea, captuselii sa reziste mult mai mult decat alte materiale, ceea ce poate economisi bani asociati costurilor de inlocuire in timp.
Un sistem de cos de fum din inox poate contribui la siguranta casei pentru o investitie relativ mica.
Instalarea unui astfel de cos nu presupune costuri mari; acestea prezinta o greutate redusa, ceea ce se traduce intr-un montaj rapid si usor si implicit mai putin costisitor.
Un foarte bun exemplu de cos de fum din inox pentru casele din lemne este cosul de fum de inox Carbon 50 SKD pe care ti-l poti configura singur cu elemente componente.
Cu ajutorul acestora poti construi un cos de fum din inox cu diametrele cuprinse intre fi 130 si fi 250, iar la cerere si pentru diametre mai mari.

Cosul de fum Carbon 50 SKD este ideal pentru constructia evacuarilor de gaze arse umede de la surse de incalzire moderne, economice, pe ulei, gaz sau lemne, avand rezistenta ridicata la coroziune, intemperii si mediu acid.
Toate componentele necesare configurarii cosului de fum prezinta rezistenta ridicata la coroziune, intemperii si mediu acid.

Oricare dintre cele 2 variante propuse si recomandate de specialisti alegeti, va vor asigura un sistem sigur, iar acesta este cel mai important lucru.

Lasa un comentariu

avatar
Citeste si