De ce este semineul electric cel mai ieftin dispozitiv termic de interior?

Semineul electric care imita aspectul unui foc adevarat devine din ce in ce mai mult, o alternativa moderna la semineu conventional ce se ia in considerare, fara stresul si costurile instalarii.

Caldura si trosnetul unui semineu in timpul iernii pot fi un plus minunat pentru o casa. Dar cand un proprietar isi imagineaza un semineu, de obicei se gandeste la un semineu cu lemne sau cu gaz natural. Cu toate acestea, exista o a treia optiune: un semineu electric, o varianta mai accesibila la pret. De ce este semineul electric cel mai ieftin dispozitiv termic de interior? Vedem in cele ce urmeaza:

Desi mai putin frecvente, semineele electrice sunt adesea mai sigure, mai ecologice, mai putin costisitoare si mai elegante decat alte optiuni. Semineul electric care imita aspectul unui foc adevarat devine din ce in ce mai mult, o alternativa moderna la semineu conventional ce se ia in considerare, fara stresul si costurile instalarii. In plus, pretul redus se justifica prin folosirea tehnologiei 3D si dotarea cu un ecran LED cu afisare luminoasa, ce produce efectul de flacara – efect ce consuma foarte putina energie electrica. Spre deosebire de un semineu pe lemne sau gaz natural, un semineu electric nu produce de fapt o flacara. „Flacarile” iluzorii sunt pur si simplu lumina refractata intr-un model aleatoriu, tridimensional.

Un alt avantaj al pretului accesibil este dat de montajul rapid si foarte simplu. Semineul electric nu necesita evacuare si cos de fum, astfel se elimina si in aceasta etapa, nevoia de meseriasi sau investitii suplimentare ca in cazul semineului pe lemne.

In plus, nu necesita nici intretinere sau verificare periodica ori alte cheltuieli imprevizibile. Astfel, atat costurile de achizitie ale acestui dispozitiv decorativ de interior, cat si cele de intretinere sunt minime, oferind un confort si un aspect estetic placut, la un pret foarte mic. Intrucat pentru functionarea semineului electric nu sunt folosite lemne, peleti sau bricheti ci se foloseste doar un minim de curent electric, acesta devine o achizitie pe care si-o poate permite oricine. Consumul semineului electric este influentat de timpul functionarii acestuia dar si modul utilizarii, adica fie doar cu functie estetica (ce se foloseste in special vara), fie cu functie estetica si cu incalzire.

Daca nu sunteti convinsi inca de consumul unui semineu electric, luati exemplul de mai jos in considerare: un semineu electric cu tehnologie LED consuma cat un bec economic – aprox 10 W. Astfel, in modul flacara luminoasa (fara functia de incalzire), folosit 2 ore pe seara, costul de consum lunar ajunge undeva la 1 leu/luna. Folosit si pentru incalzire, consumul acestuia arata cam asa: 2 ore de functionare continua cu functia de incalzire, ajunge la un consum de 3 Kw. Astfel ca intr-o luna s-ar consuma undeva la 90 kw – ceea ce in bani este undeva la 40 de lei/luna.

Totusi, folosirea semineului electric ca principala sursa de incalzire nu este recomandata intrucat folosit regulat, poate ajunge la un consum mult mai mare. Daca insa este folosit pentru functia estetica si ca dispozitiv decorativ secundar de incalzire, atunci cu siguranta merita investitia. Iata de ce?

Decor: daca doriti sa aveti in casa un semineu care sa adauge un plus de stil, atunci semineul electric este ideal. Posibilitatile de decor si design ale semineelor electrice sunt aproape infinite. Sigur veti gasi un semineu care pune in evidenta decorul existent al casei in timp ce creati un punct focal pentru camera.

Mobilitate: un alt mare avantaj al semineelor electrice este faptul ca sunt mobile si se pot muta in orice loc al casei sau transportat atunci cand schimbati locuinta.

Confort termic: In situatiile in care caloriferul nu face fata cerintelor termice sau centrala termica nu poate incalzi o casa intreaga, un semineu electric poate face diferenta, suplinind necesarul de caldura.

Ideal primavara si toamna: cand noptile sunt mai racoroase dar nu vrei sa pornesti centrala, cand nu e nici prea cald, nici prea frig, dar simti nevoia unei atingeri calde, semineul electric este solutia. Acesta va oferi acel confort termic ideal, simplu si rapid: doar il bagi in priza.

Ideal si vara pentru functia estetica: chiar si in cele mai toride zile de vara, semineul electric se poate folosi, oprind functia de incalzire si continuand sa ofere o atmosfera confortabila prin jocul flacarilor redat pe ecranul semineului. In plus, intensitatea luminozitatii flacarii poate fi reglata usor, pe diferite trepte de intensitate si nuante de culori dar si sunetul trosnetelor lemnelor poate fi setat cu ajutorul unui modul de sunet.

Siguranta pentru copii si animale: deoarece nu are o flacara adevarata care arde, semineele electrice sunt considerate mai sigure decat semineele pe lemn sau pe gaz. Lipsa unei flacari inseamna, de asemenea, ca nu exista riscul ca cei mici sau patrupedele sa  se accidenteze intrucat nu exista suprafete fierbinti expuse care sa provoace arsuri accidentale. Materialele sunt de obicei reci la atingere.

Ecologic, fara intretinere: intrucat pentru functionarea semineelor electrice nu este necesara instalarea unui cos de fum, se elimina si timpul investit in curatare si intretinere regulata de orice fel. Si pentru ca nu sunt eliberate gaze sau toxine, semineele electronice sunt mai ecologice decat optiunile pentru lemn sau gaz.

Eficiente energetic: semineele electronice sunt, de asemenea, cele mai eficiente din punct de vedere energetic.Aceasta eficienta energetica duce la un alt beneficiu: Semineele electrice sunt ieftine de cumparat, instalat si utilizat, deoarece tot ce necesita este o sursa de alimentare. Un semineu pe lemn va necesita un cos de fum, iar un semineu pe gaz va necesita o conducta de gaz.

Plasare variata: semineul electric poate fi plasat oriunde doresti: fie in mobilier, in rigips sau in perete sau chiar incorpora in orice perete, zid, panou gips-carton, fara restrictii legate de distanta fata de obiectele inflamabile sau alte restrictii.

Asadar, semineul electric este o optiune demna de luat in considerare, fiind accesibil la pret – cel mai ieftin tip de semineu, DACA se foloseste ca sursa secundara de incalzire, decorativa si ocazionala pentru (o parte din) locuinta!

La Pefoc.ro gasiti o gama larga si complete de seminee electrice decorative ce pot fi amplasate in orice incapere, fie ea la bloc sau la casa, hotel sau restaurant. Disponibile in diferite modele (incorporabile, rustice, de tip soba, de perete, etc) si dimensiuni, cu un spectru cromatic variat: wenge, alb, crem sau negru.

0 0 votes
Article Rating
guest
2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Evoldew
Evoldew
1 year ago

stromectol no prescription She seems uncomfortable but physical examination is otherwise unremarkable.

admipse
admipse
1 year ago

It uses one s own cycle in conjunction with timed intercourse, intrauterine insemination or therapeutic donor insemination. tamoxifen dental side effects Both IVF s resulted in negatives.

Citeste si