Cum alegem scaunul ergonomic de birou potrivit?

Munca la birou implica, in mod obisnuit, petrecerea unei perioade lungi de timp pe scaun de birou – o pozitie care provoaca stres coloanei vertebrale. Prin urmare, pentru a evita aparitia unor probleme de spate, este important sa aveti un scaun de birou care este ergonomic si care sustine partea inferioara a spatelui si promoveaza o buna pozitie.

Ce scaun ergonomic de birou este cel mai bun?

Exista multe tipuri de scaune de birou ergonomice disponibile. Nu exista neaparat un tip de scaun care este cel mai bun, dar exista cateva aspecte importante de luat in considerare in alegerea unui scaun de birou bun.

office chairs

In acest articol vom examina scaunele ergonomice traditionale, precum si alternative care pot fi folosite de cei care au probleme de spate.

Deci, ce caracteristici ar trebui sa aiba un scaun de birou ergonomic bun?
In primul rand, avand in vedere stilul “conventional” al scaunelor de birou, exista o serie de lucruri pe care trebuie sa le stim despre un scaun ergonomic, printre care:

[powerkit_toc title=”Cuprins:”]

Inaltimea scaunului

Inaltimea scaunului de birou trebuie sa fie usor reglabila. O maneta de reglare pneumatica este cel mai simplu mod de a face acest lucru.
O inaltime a scaunului care variaza de la 40 la 55 de centimetri fata de podea, ar trebui sa fie potrivita pentru majoritatea oamenilor. Acest lucru ne permite sa avem o pozitie corecta si comoda la birou si anume: spatele lipit de spatarul scaunului, mainile sprijinite pe birou, iar picioarele sa atinga podeaua.

Latimea si reglarea scaunului

Scaunul trebuie sa fie suficient de lat pentru a sustine confortabil orice persoana. De obicei, latimea standard este de 45-50 cm.
In ceea ce priveste reglarea pe verticala a spatarului, aceasta trebuie facuta astfel incat sa ofere spatelui un sprijin eficient. De asemenea, curbura pentru zona lombara si tetiera trebuie sa fie pozitionata in zonele corecte, astfel incat spatele si zona gatului sa poata sta neincordate si relaxate. Inclinarea inainte sau inapoi a scaunului trebuie sa fie ajustabila.

Suport lombar

Partea inferioara a spatelui este foarte importanta atunci cand stam intr-un scaun ergonomic.
Partea lombara are o curba interioara, iar sederea pe perioade lungi de timp, fara sprijin pentru aceasta curba, tinde sa duca la umeri cazuti si tensioneaza structurile de la nivelul coloanei vertebrale inferioare.
Un scaun ergonomic trebuie sa aiba o ajustare lombara (atat inaltime, cat si grosime), astfel incat fiecare utilizator sa il poata adapta corespunzator pentru a sustine curba interioara a lombarului.

Spatar

office desk and chair

Spatarul scaunului de birou ergonomic trebuie sa aiba o latime de 30 pana la 50 cm.
Daca spatarul este separat de scaun, acesta trebuie reglat in ceea ce priveste inaltimea si unghiul.
Daca scaunul de birou are scaunul si spatarul intr-o singura piesa, spatarul trebuie sa fie reglabil din fata si din spate, cu un mecanism de blocare care sa-l asigure utilizatorului un unghi adecvat.

Materialul scaunului

Materialul scaunului de birou trebuie sa aiba suficienta captuseala pentru a fi confortabil pentru perioade lungi de timp. Un material care respira este preferabil in defavoarea unei suprafete mai dure.

Cotiere

Cotierele scaunelor de birou ar trebui sa fie reglabile. Ar trebui sa permita ca bratele utilizatorului sa stea confortabil, iar umerii fie relaxati.

Rotire

Orice scaun ergonomic ar trebui sa se roteasca cu usurinta, astfel incat utilizatorul sa poata ajunge in diferite zone ale biroului sau, fara a se incorda.

0 0 votes
Article Rating
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Citeste si