Cele mai bune sfaturi pentru intretinerea sistemelor de ventilatie (HVAC)

Exista cativa pasi simpli de urmat pentru a mentine sistemele in functiune, indiferent de modul in care le folositi. Vom arunca o privire asupra catorva dintre etapele pe care le puteti urma pentru ca acestea sa atinga cele mai bune performante.

Pe masura ce facem trecerea de la vara caniculara, la iernile geroase, folosim sistemele HVAC ((H) Incalzire, (V)Ventilatie, (AC) Aer Conditionat) de la racirea camerei, la incalzirea acesteia.
Inainte de inceperea acestei tranzitii, este recomandat sa indepliniti sarcinile de intretinere a sistemelor, care sunt atat de importante pentru a mentine unitatile functionale la performante maxime.

Atunci cand sistemele HVAC au performante maxime, ele vor ajuta la reducerea costurilor energetice si vor economisi bani de-a lungul anului.

Exista cativa pasi simpli de urmat pentru a mentine sistemele in functiune, indiferent de modul in care le folositi. Vom arunca o privire asupra catorva dintre etapele pe care le puteti urma pentru ca acestea sa atinga cele mai bune performante.

Schimbarea filtrului

Unul dintre cele mai simple si mai importante lucruri pe care le puteti face pentru unitatea de climatizare este schimbarea filtrului. Aceasta este o sarcina simpla, dar este una dintre cele care este adesea trecuta cu vederea.
Cand unitatea este in functiune, va trage aerul din intreaga casa si il va impinge in filtru. In timp ce acest aer este tras prin filtru, va prinde articole de praf si poluanti din aer.

Peste o perioada de timp, acest filtru va fi infundat, iar aerul nu va putea trece prin filtru liber. Filtrul ar trebui schimbat cel putin o data pe luna.
Exista mai multe tipuri diferite de filtre din care puteti alegeti. Unele sunt mai scumpe decat altele. Filtrul mai scump va capta mai multi poluanti si mirosuri decat filtrul standard.

Indiferent de tipul de filtru pe care il alegeti pentru unitatea voastra, fiecare filtru va avea o sageata care va va spune in ce mod va circula aerul prin unitate. Asigurati-va ca sageata este indreptata in directia fluxului de aer corect, adica din interior in unitate.

Inspectarea bobinei de racire

Va trebui sa verificati bobina de racire. Aceasta este componenta unitatii care raceste aerul din el. Primul lucru care trebuie verificat este sa va asigurati ca nu exista scurgeri. In timp, cand unitatea este utilizata, poluantii care trec prin filtrul unitatii vor ramane prinsi intre lamelele bobinei.
Este important sa curatati bobinele, astfel incat cantitatea corespunzatoare de aer sa poata fi transferata in bobine.

Verificati conductele sistemului HVAC

Verificati fiecare parte a retelei de conducte. Cautati orice izolatie slabita care ar fi putut aparea in ultimele luni. Inlocuiti orice izolatie defecta. Dupa ce ati inspectat izolatia, va trebui sa inspectati conducta pentru a vedea daca exista conexiuni necorespunzatoare sau fisuri in conducta. Este important sa aveti grija de fisurile pe care le puteti gasi, precum si sa reconectati orice conexiune libera.

Cand exista o fisura in conducta, aerul fierbinte va fi tras in conducte, iar aerul care intra in casa nu va fi la fel de racoros cum ar trebui.

Aceste fisuri pot fi remediate cu banda sau conducta pe care le puteti achizitiona din magazinul cu materiale de constructie. Sigilarea fisurilor va impiedica intrarea aerului mai fierbinte din zona mansardei.

Curatati scurgerea de condens

Sistemele HVAC vor produce umiditate. Acesta este motivul pentru care exista atasat un sistem pentru un scurgerea condensului.
In cele mai multe cazuri, aceasta este o conducta din PVC care iese din unitate. Aceasta teava din PVC ar trebui sa intre in placa. Aici se va scurge umezeala si condensul din unitate catre exteriorul casei tale.

In timp, va exista o acumulare de substanta vascoasa si namol in interiorul conductei de scurgere. Este o idee buna sa turnati inalbitor in scurgere.

Acest lucru va ajuta la indepartarea oricarui tip de acumulare.

0 0 votes
Article Rating
guest
2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Evoldew
Evoldew
1 year ago

ivermectin for humans for sale Buy Prednisone No Rx

admipse
admipse
1 year ago

alternative to tamoxifen Dehbashi S, Parsanezhad ME, Alborzi S, et al.

Citeste si