Ce dimensiune de boiler am nevoie pentru locuinta mea?

Total
0
Shares

Cand alegeti boilerul pentru casa dvs., trebuie sa luati in considerare atat dimensiunea cat si puterea acestuia. Alegerea boilerului potrivit este esentiala pentru o casa confortabila si calduroasa. Desi cel mai bun raspuns la intrebarea de mai sus si cel mai bun mod de actiune, este de a apela la o persoana autorizata, este recomandat sa aveti o idee generala despre puterea adecvata a boilerului pentru nevoile spatiului dvs.

De ce este importanta dimensiunea boilerului?

Instalarea boilerului corect pentru sistemul dvs. este cruciala. Daca alegeti boilerul cu puterea corecta, atunci va veti bucura de un camin cald fara costuri suplimentare de functionare pentru instalatia termica.

Daca alegeti un boiler prea mic, atunci nu veti putea produce suficienta apa calda si caldura pentru proprietatea dvs. Asta inseamna ca vor exista incaperi reci si de multe ori ati putea ramane fara apa calda.
Pe de alta parte, daca boilerul este prea mare pentru casa dvs., atunci veti pierde energia. Acest lucru se datoreaza faptului ca boilerul va produce mai multa caldura decat aveti nevoie.
Un cazan cu o putere mai mare decat cel recomandat va conduce la facturi mai mari de energie si va elibera emisii inutile.

Este important sa retineti ca o putere a boilerului nu corespunde neaparat dimensiunii sale efective. De exemplu, un boiler cu o putere mai mare de 35kW nu inseamna ca va fi mai mare decat cel cu 27kW.
Cu toate acestea, dimensiunile ar putea creste pentru boilerele deosebit de puternice. In orice caz, asigurati-va ca boilerul pe care il alegeti se va potrivi in bucataria, podul sau spatiul dvs.

Determinarea dimensiunii boilerului potrivit pentru dumneavoastra

Cea mai simpla si cea mai fiabila modalitate este de a consulta o companie autorizata sau un instalator. Avand cunostinte aprofundate privind sistemele de incalzire, acestia vor efectua, de obicei, un sondaj pentru a calcula cu exactitate putere a boilerului de care aveti nevoie.

Lucrurile care afecteaza putere a corespunzatoare a boilerului

Cand incercati sa gasiti dimensiunea corecta a boilerului, exista cateva lucruri pe care trebuie sa le luati in considerare. Acestea sunt vitale pentru instalatiile casei.

Dimensiunea actuala

Daca aveti deja instalat un boiler, utilizati marimea curenta a boilerului drept punct de referinta. Acest lucru nu inseamna ca trebuie sa alegeti un boiler cu aceeasi putere. S-ar putea sa se fi produs multe schimbari de la instalarea lui pana in momentul de fata.

Dimensiunea casei tale

Numarul camerelor joaca, de asemenea, un rol important in determinarea capacitatii corecte a boilerului. Ca regula generala, cu cat mai multe camere aveti, cu atat mai mare va fi puterea boilerulului. Consultati urmatoarea diagrama pentru calculele brute:

1
Lasa un comentariu

avatar
Evoldew
Musafir
Evoldew

generic cialis uk cheap ivermectin use If renal or CNS involvement is present it is not druginduced lupus.

Citeste si