Alegerea patutului pentru copii: tipuri si accesorii

Lista de cumparaturi pentru venirea pe lume a unui bebelus este lunga. In fruntea listei insa, se afla locul in care micutul vostru se va odihni: patutul. Selectia si optiunile de patuturi pot fi coplesitoare. Cat de bun este? Am nevoie de un patut convertibil? Ce material este cel mai bun?
Iata cateva sfaturi pentru a afla care tip de patut este cel mai bun pentru bebelusul vostru.

Tipuri de patuturi pe care le puteti alege

Exista 2 tipuri principale de paturi: standard si convertibile.

Patuturile standard sunt acelea pe care le cunoastem deja, cu o baza si 4 laturi pentru a va proteja micutul si a servi ca un loc de dormit confortabil, pana cand este suficient de maricel pentru a trece la un pat de “baiat mare” sau “fata mare”.

Patuturile convertibile, care devin din ce in ce mai comune in zilele noastre, vin cu diferite specificatii si la o prima vedere arata la fel ca si patuturile standard.

Ele insa, sunt concepute astfel incat, asa cum sugereaza si numele, sa le puteti converti intr-un alt tip de pat, pe masura ce copilul creste.
Cele mai multe patuturi convertibile se pot ajusta la 2 sau 3 nivele de inaltime, astfel incat sa le puteti reconfigura treptat, pe masura ce copilul creste si dobandeste capacitatea de a sta pe cont propriu.

Patuturile convertibile pot ajuta parintii cu constiinta bugetara sa salveze cateva sute de lei pe termen lung, deoarece nu vor fi nevoiti sa schimbe patul in fiecare etapa de varsta a copilului.
Bebelusul ramane in “acelasi” pat cu care a fost confortabil, iar optiunea de reconfigurare il poate ajuta ca trecerea la o configuratie completa a patului, sa fie una mai usoara.
Sa nu mai vorbim ca patuturile convertibile rezolva de asemenea problema depozitarii sau vanzarii patutului, odata ce copilul a crescut.

Cu toate acestea, este posibil sa preferati sa cumparati un patut standard daca intentionati sa aveti mai mult de un copil, iar acesta sa fie transferat de la un copil la altul, moment in care oricum va trebui sa cumparati un patut pentru bebelusi.
Acestea fiind spuse, chiar si in astfel de situatii, un patut convertibil se poate dovedi util prin faptul ca va trebui sa cumparati cu un pat in minus atunci cand al doilea copil este gata sa se mute intr-un pat mai mare.
Si chiar daca nu il convertiti niciodata la optiunea de pat complet, acesta pot oferi o mare valoare si protectie in viitor, ca optiune de pat suplimentar.

Dincolo de patuturile standard si cele convertibile, exista si alte tipuri din care puteti alege, inclusiv cosulete si landouri.

  • Cosuletele portabile sunt ideale in timpul calatoriilor. Acestea sunt de obicei usoare si se pliaza, astfel incat sa le puteti folosi cu usurinta, dupa cum este necesar.
  • Daca intentionati sa adormiti bebelusul in aceeasi camera cu voi cel putin primele luni, landoul o optiune buna, astfel incat copilul sa fie aproape, dar nu neaparat in pat cu voi. Acestea pot fi folosite pentru copiii cu varsta de pana la 3-5 luni (in functie de greutatea si dimensiunea lor) iar unele dispun si de roti, astfel incat sa poata fi mutate cu usurinta dintr-o camera in alta.
  • Patuturile multifunctionale care includ caracteristici cum ar fi sertare si spatii de depozitare, sunt ideale daca va aveti o locuinta de mici dimensiuni sau daca dormitorul bebelusului este mic.

Accesorii

In primul rand, salteaua – un patut nu este patut fara o saltea. Multe dintre ele au caracteristici utile, cum ar fi doua laturi: una mai ferma pentru nou-nascuti si una mai blanda pentru copiii de peste 1 an.

Cautati o saltea impermabila si lavabila pentru accidentele nocturne (care sunt inevitabile). Impreuna cu asta veti avea nevoie de o lenjerie si o bara de protectie.

Luati in considerare, de asemenea, un carusel muzical, care se va dovedi a fi foarte folositor atunci cand cel mic adoarme mai greu.

Daca nu ati optat pentru un patut multifunctional, probabil ca trebuie sa achizitionati si mobilier care sa se potriveasca cu camera copilului, cum ar fi o masa de infasat si dulapior de haine.

0 0 votes
Article Rating
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Citeste si