Cum ingrijim mobilierul tapitat cu piele

Mobilierul din piele inspira eleganta si rafinament. Pentru a ne bucura de el timp indelungat, trebuie sa ii acordam atentie speciala, ingrijindu-l periodic. Pielea este mult mai durabila decat alte materiale folosite in tapiteria mobilerului, iar daca este bine intretinuta, va deveni tot mai durabila pe masura ce timpul trece. Mobilierul din piele de inalta calitate reprezinta o adevarata investitie.

Pasi pentru intretinerea tapiteriei din piele:

Ca si lemnul, pielea se poate decolora, intari si rupe atunci cand este plasata in apropierea surselor de caldura, deoarece se poate usca. Asadar, evitati sa asezati mobilierul interior din piele foarte aproape de semineu sau intr-un loc care beneficiaza o lumina directa a soarelui.
Utilizati o carpa curata pentru indepartarea prafului saptamanal, astfel incat sa ramana curat.

Aspirati in locurile greu accesibile

Pentru a curata murdaria acumulata, utilizati o carpa moale, usor umeda. Inainte de a face acest lucru pentru prima data, testati pielea intr-un loc nu foarte vizibil pentru a va asigura ca nu absoarbe apa. Daca se intampla acest lucru, folositi doar o carpa uscata. Utilizati un balsam pentru piele cel putin o data pe an.

Urme si pete

Pentru pete, stergeti imediat mobilierul cu o carpa uscata si lasati-l sa se usuce la aer curat. Nu folositi niciodata sapun aspru, solventi de curatare, detergenti sau amoniac pentru a curata petele.

Nu imbibati niciodata produsele cu apa. Toate aceste metode pot fi mai daunatoare decat pata in sine. Pentru petele de grasime, indepartati excesul cu o carpa uscata. Petele ar trebui sa dispara treptat dupa o scurta perioada de timp. Daca persista, cereti sfatul unui specialist pentru a evita eventualele deteriorari ale tapiteriei.
Pielea se zgarie usor; evitati astfel utilizarea obiectelor ascutite langa mobilierul din living. In cazul zgarieturilor minore, lustruiti usor suprafata cu o bucata de piele de caprioara.

Daca acestea nu dispar, adaugati pe ele o cantitate foarte mica de apa distilata si stergeti cu o carpa uscata.
Pielea poate absorbi cu usurinta colorantii textili, asa ca evitati sa asezati pe ele materiale imprimate. Cerneala se poate transfera si lasa petele care sunt extrem de dificil sau imposibil de indepartat.

Petele alimentare se indeparteaza cel mai eficient cu ajutorul unei solutii compuse din otet alb si ulei de in. Amestecati bine cele doua cantitati egale de ingrediente, aplicati-le pe o carpa din bumbac si stergeti in locul cu pricina prin miscari circulare.
Daca pielea prezinta pete inchise la culoare, acestea pot fi indepartate cu zeama de lamaie si bicarbonat de sodiu. Aplicati pasta formata pe zona direct patata. Lasati sa actioneze timp de 10 minute, dupa care stergeti cu o carpa umezita.

0 0 votes
Article Rating
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Citeste si