Baia: Cum o renovam?

Total
0
Shares

Indiferent daca doriti sa renovati o baie de familie sau o baie mai mica, sunt o multime de lucruri la care trebuie sa va ganditi inainte, pentru a va asigura ca rezultatul final este: baia visata.
Noi va recomandam sa tineti cont de cativa pasi esentiali:

Pasul 1. Efectuati o lista a lucrurilor care va plac si nu va plac

Ganditi-va ce ati dori sa schimbati, ce lucruri raman si ce obiecte veti arunca. Apoi, faceti o lista cu accesoriile si piesele pe care vi le-ati dori neaparat in noua baie.

Pasul 2: Faceti o schita

Elaborati un plan al baii actuale, pe o foaie de hartie. Adaugati mobilier, ferestre, usi si obiecte sanitare. Puneti impreuna mostre de materiale si modele de culori pentru a vedea daca texturile si culorile vor merge impreuna.

Pasul 3: Lista pentru renovarea baii

Este usor sa va lasati acaparati de rezultatul final si de designul baii si sa uitati de functionalitatea acesteia, prin urmare, utilizati aceasta lista de verificare simpla pentru a acoperi toate domeniile de proiectare, de amenajare interioara si de renovare a baii:

Instalatiile sanitare: raman sau le veti schimba?
Incalzire: Ganditi-va la incalzirea in pardoseala si la radiatoarele port prosoape
Pardoseli: alegeti un stil care sa nu alunece, sa fie usor de curatat si potrivit pentru zonele umede
Iluminarea: baie este o incapere situata pe linie comuna, asadar asigurati-va ca orice iluminare este conforma cu reglementarile
Gresia si faianta: Daca aveti un buget mai restrans, optati pentru gresie/faianta doar in jurul cabinei de dus si vopsiti restul peretilor cu vopsea speciala.
Depozitare: aveti nevoie de mai multa? Unde mai puteti adauga eventuale spatii de depozitare?
Articole sanitare: Analizati mai multe oferte inainte de a achizitiona produsele dorite.

Pasul 4: Regula 60-30-10

Cand zugraviti sau alegeti culorile gresiei si faiantei, urmati regula 60-30-10.

Regula 60-30-10 este un bun ghid atunci cand trebuie sa hotarati ce culoare va avea baia.
Culoarea principala ar trebuie sa reprezinta un procent de 60% .
30% este culoarea mijlocie si este buna pentru zone precum pardoseala sau cabina de dus. 10% este culoarea de accent, o culoare indrazneata, care va place.

Cat de mult va costa o renovare a baii?

Costul mediu al unei noi bai va varia in functie de marimea proiectului de renovare si de nivelul de lux pe care il alegeti. De asemenea, daca faceti multe lucruri pe cont propriu, tip DIY, atunci acest lucru va reduce mult costurile.

Lasa un comentariu

avatar
Citeste si