Ce se va intampla dupa 15 iunie? Ce masuri suplimentare apar

Din cauza numarului inca mare de imbolnaviri de Covid 19 dar si a celor care sunt inca internati la terapie intensiva in multe din spitalele din tara noastra, starea de alerta la continua si dupa data de 15 iunie.

Din cauza numarului inca mare de imbolnaviri de Covid 19 dar si a celor care sunt inca internati la terapie intensiva in multe din spitalele din tara noastra, starea de alerta la continua si dupa data de 15 iunie, dupa cum a anuntat recent presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, adaugandu-se in plus, masuri suplimentare de relaxare.

Continuarea starii de alerta este necesara in vederea gestionarii mai departe a pandemiei de coronavirus.

Asadar, urmeaza inca 30 de zile de restrictii, urmand ca Guvernul sa adopte chiar saptamana aceasta prelungirea oficiala a starii de urgenta. Vestea buna este insa ca dupa 15 iunie, putem merge din nou la mall, intrucat acestea s-ar putea redeschide (mai putin locurile de joaca si zonele de servit masa).

Tot dupa 15 iunie, s-ar putea:

  • redeschide afterschool-urile, cresele si gradinitele private, iar parintii sa vor putea intoarce la munca
  • redeschide piscinele publice in aer liber
  • organiza evenimente de natura privata, in limita a 20 de persoane in interior si cel mult 50 in exterior
  • redeschide salile de fitness, dar cu masuri sanitare si de distantare drastice, ce vor fi prezentate ulterior, de Ministerul Sanatatii.

Tot ulterior, va fi publicata si noua modalitate de stabilire a conditiilor izolarii persoanelor care intra in tara noastra. In principiu, izolarea nu va mai fi obligatorie daca cei care ajung in Romania vin dintr-o tara unde numarul de imbolnaviri este de cel mult 5 la un milion de locuitori, in ultimele 14 zile.

Deocamdata, la acest criteriu obiectiv nu se incadreaza tari precum Italia, Spania, Franta, Belgia, Olanda sau Suedia.
Totusi, presedintele ne anunta ca masurile de distantare sociala trebuie in continuare respectate, la fel si portul obligatoriu al mastilor, precum si evitarea aglomerarilor de oameni.

0 0 votes
Article Rating
guest
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Evoldew
Evoldew
1 year ago

stromectol kopen Approvedonlinemeds

Citeste si