Cat costa o casa din containere?

Cu totii ne dorim un loc numai al nostru pe care sa-l numim acasa. Este adevarat, totusi, ca in multe cazuri poate fi o provocare sa ne construim sau sa cumparam o casa realizata in mod traditional, avand in vedere costurile pe care le presupune. In orice caz, nu ar trebui sa renuntam foarte repede la idee, pentru ca exista o varianta ceva mai accesibila.

Ai auzit vreodata de o casa din containere? Da, este o optiune reala si destul de populara, pe care multe persoane o aleg in detrimentul unei case din beton sau caramida.

In articolul ce urmeaza iti prezentam cum se construieste o astfel de casa si care ar fi bugetul pe care-l presupune.

casa-din-containere-negre

Cum se construieste o casa din containere?

Asa cum probabil îți imaginezi, o casa din containere nu este foarte dificil de construit, insa tot vei avea nevoie de un arhitect care sa-ti proiecteze viitorul camin.

O casa din containere poate fi construita pe orice tip de teren, cu sau fara fundatie. In caz de nevoie, ele pot chiar fi transportate dintr-un loc in altul. In general, casele din containere au urmatoarele dimensiuni:

  • 6 x 2.44 x 2.59 m;
  • 12 x 2.44 x 2.59 m;

Tine cont, totusi, ca suprafata utila este mai mica decat aceste dimensiuni.

Primul pas este imbinarea containerelor si decuparea golurilor pentru ferestre si usi. Apoi, urmeaza instalatia electrica.

Daca vrei sa beneficiezi de o lucrare estetica si sigura, ar fi bine sa angajezi un specialist. Vei avea nevoie si de un sistem de alimentare cu apa curenta, iar caldura, dar si apa calda, le poti obtine cu ajutorul unei centrale termice si un set de calorifere.

Ultimul aspect este alegerea finisajelor. Partea buna e ca ai mana libera si poti da frau imaginatiei. O opțiune poate fi placarea peretilor cu rigips la interior, sau, daca vrei un aspect mai retro, poti opta pentru caramida decorativa, piatra sau lambriuri din lemn.

bucatarie-si-zona-de-luat-masa-in-casa-din-containere

Cat costa o casa din containere modulare?

Asta depinde de cat de spatioasa vrei sa fie. Altfel spus, de cate containere va fi nevoie ca sa obtii constructia pe care ti-o doresti. In plus, trebuie sa iei in calcul si costurile pentru proiectarea casei.

proiectare-casa-din-containere

Pretul unui container pe care-l achizitionezi din Romania este cuprins intre 2500 si 3500 euro/bucata, iar cele mai cautate sunt cele de 20 de metri patrati utili. Totusi, ai optiunea sa cumperi containere pentru locuit si din alte tari, precum Turcia. Pretul acestora porneste de la 750 euro/bucata.

Iata cat te-ar costa sa-ti construiesti o casa din 2 sau din 3 containere.

Casa din 2 containere

O casa din 2 containere va ajunge sa te coste in jur de 8200 de euro. Desigur, acest se poate schimba, daca vrei anumite dotari in plus sau modificari. O astfel de constructie va avea suprafata de 29 mp si dimensiuni de 6 m x 4.86m x 2.55 m inaltime.

Daca esti in cautarea unui camin temporar sau chiar pe durata lunga, o casa din 2 containere iti poate oferi confortul de care ai nevoie. In plus, aceste case sunt si foarte rezistenta la intemperii, solide si nu se uzeaza rapid.

Casa din 3 containere

Daca vrei sa dispui de o suprafata mai mare, atunci mai poti adauga un alt container la constructia ta. Desigur, costurile vor creste si ele.

O casa din 3 containere porneste de la 12600 de euro. In acesti bani, vei beneficia de 45 de metri patrati utili, adica 3 containere lipite, echipate cu baie, living, bucatarie si 2 camere (pe care le poti transforma, ulterior, intr-un dormitor principal si o camera pentru copii).

Dimensiunile totale ale unei constructii din 3 containere vor fi 6 x 7,29 x 2,55 m, ceea ce inseamna suficient spatiu ca sa o echipezi asa cum visezi. In unele cazuri, suma aceasta poate include si instalatia electrica si obiectele sanitare.

locuinta-din-containere-colorate

Containere pentru locuit reprezinta o optiune mai ieftina si mai rapida decat casele din beton sau caramida. Chiar daca, la prima vedere, acestea pot parea destul de superficiale, casele din containere sunt, de fapt, foarte solide, rezistente la intemperii si-ti pot oferi acelasi confort ca o casa normala. In plus, dureaza mai putin sa le construiesti si bugetul de care ai nevoie este mult mai redus.

5 1 vote
Article Rating
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Citeste si