Ce este bine sa stim despre panourile solare?

In trecut, ideea de a recolta electricitate de la soare cu ajutorul panourilor solare parea pur si simplu prea fantastica pentru a fi adevarata. Astazi insa, le putem vedea pretutindeni: in cartiere, parcuri industrial sau pe campuri.
In cele ce urmeaza, veti gasi principalele beneficii si dezavantaje ale panourilor solare, care va pot indruma spre a lua cea mai inteligenta decizie pentru casa si familia voastra.

Casele care folosesc panouri devin o realitate comuna. Cu toate acestea, inseamna ca panourile solare sunt potrivite pentru casa voastra? Ca si in cazul majoritatii progreselor tehnologice, raspunsul este si da sau nu.

De ce sa luati in considerare panourile solare?

Fiecare proprietar are motivele proprii pentru a-si dori o casa alimentata cu energie solara.

Iata o lista a celor mai bune si mai frecvente motive:

[powerkit_toc title=”Cuprins:”]

Reducerea facturilor de energie

Cel mai important motiv pentru care majoritatea oamenilor instaleaza panouri solare fotovoltaice (PV) este ca vor sa reduca facturile electrice.
In functie de locul in care traiti si de marimea si complexitatea casei voastre, aceste economii pot fi semnificative.
Cu toate acestea, retineti ca sistemele solare sunt modulare, ceea ce inseamna ca puteti instala cat de multe sau putine panouri doriti in functie de dimensiunea acoperisului si de buget. Cu cat mai multe panouri sunt instalate, cu atat mai multa energie electrica puteti produce si cu atat mai multi bani puteti economisi.
Si economiile vor continua – si chiar vor creste – in viitor, deoarece preturile electricitatii vor creste, insa energia soarelui va fi intotdeauna gratis.

Genereaza venituri

Cand sistemul solar si conditiile climatice sunt ideale, puteti produce mai multa energie electrica decat cea utilizata.
In aceste situatii, compania de utilitati va recupera orice surplus de energie electrica. Astfel, nu numai ca economisiti bani, ci si veti pune la pusculita cativa zeci de lei pe luna.

Protejeaza mediul

Un alt motiv popular pentru instalarea panourilor solare este reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera si reducerea amprentei de carbon.
Energia solara este o energie curata si nu necesita arderea de petrol, carbune sau orice alt combustibil.

Creste valoarea casei

Un beneficiu auxiliar al panourilor solare este ca ele pot creste valoarea casei.
Este greu de spus cat de mult va creste valoarea casei cu un sistem solar, deoarece depinde de marimea casei, conditie locatie si alte probleme legate de imobiliare.

Panourile solare sunt potrivite pentru casa mea?

Desi exista o multime de motive valabile pentru instalarea panourilor solare, aceasta nu inseamna ca sunt potrivite pentru casa voastra. Iata cateva lucruri importante pe care trebuie sa le luati in considerare cand va ganditi sa optati pentru ele:

Expunere solara

Cu cat sunteti intr-o zona mai calda, cu atat un sistem solar poate produce mai multa energie electrica, insa panourile solare ultra-sofisticate de astazi sunt super-sensibile la lumina si pot produce energie electrica in fiecare zona si climat.

Cantitatea de energie electrica produsa de fiecare celula solara se bazeaza pe cantitatea de expunere la soare, indiferent daca panoul se afla intr-o zona de munte sau campie.
Cu toate acestea, regiunile cu cele mai insorite zile pe an vor produce mai multa energie electrica decat regiunile mai putin insorite.

Tip de acoperis

Sistemele solare sunt cel mai bine instalate pe sindrile bituminoase sau pe sindrile de lemn. Ambele tipuri sunt usor de insurubat si reparat.
O instalatie solara este mult mai dificila si mai scump de instalat pe acoperisurile de metal, placi din beton sau acoperisuri din tigla.

Starea acoperisului

Daca acoperisul are mai mult de 15 ani, este recomandat sa il inlocuiti inainte de instalarea panourilor solare. Odata instalat un sistem solar, scoaterea acestuia pentru a inlocui un acoperis devine o sarcina inutil de dificila si costisitoare.

Orientarea acoperisului

Pentru eficienta optima, panourile solare sunt cel mai bine instalate pe planurile de acoperis indreptate spre sud sau spre vest.
Daca acoperisul casei se afla intr-o alta directie, puteti instala inca un sistem solar, dar nu va produce atat de multa energie electrica.
Acoperisul nu trebuie sa fie umbrit de copaci cu frunze, cladiri inalte sau alte obstacole.

0 0 votes
Article Rating
guest
2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Fliellade
Fliellade
1 year ago

5 r PR, placebo Failure rate in noncured PR, no adjuvant therapy 1 7 clomid dosage for twins

bwerpipes in tikrit
1 month ago

Optimize Your Farm’s Water Management with Bwer Pipes: Bwer Pipes offers a comprehensive range of irrigation solutions designed to help Iraqi farmers maximize water efficiency. Our reliable sprinkler systems and durable pipes ensure uniform water distribution, promoting healthier crops and sustainable farming practices. Explore Bwer Pipes

Citeste si