Curatarea piscinelor – Culori de alge, tipuri si modalitati de distrugere

Intr-o piscina, algele sunt aceea mazga verde, maronie, galbena, neagra sau roz care seamana cu ierburile care cresc pe trepte si in locuri retrase – locuri in care circulatia poate sa nu fie optima. Majoritatea piscinelor sunt expuse la cateva ore de lumina solara pe zi, iar lumina soarelui va accelera cresterea algelor.

Poate parea evident, dar indepartarea lucrurilor din piscina, cum ar fi gonflabilele, jucariile, frunzele si iarba, o va mentine curata. Care sunt principalele alge pe care le puteti intalni in piscina voastra ca amenajare exterioara si mai ales, cum le puteti indeparta, veti afla in cele ce urmeaza:

[powerkit_toc title=”Cuprins:”]

Algele verzi

Clorofila este o substanta subtire care poate fi gasita pe suprafetele piscinelor si jacuzzi-urilor. Primele semne ale acesteia apar in palcuri mici pe treptele piscinei sau se ascund in colturi. In acest stadiu trebuie sa incepeti sa atacati – algele verzi pot creste rapid, in 24 de ore sau mai putin.
Periajul va elimina algele verzi, dar nu le va distruge. Clorinarea va dezinfecta apa piscinei, care ar putea fi rezistenta la clorinarea normala. Mentinerea regulata a piscinei in timpul sezonului de inot este cheia pentru a evita o epidemie de alge verzi.

Alge galbene

Algele galbene sunt de asemenea cunsocute sub termenul de “alge de mustar”, datorita culorii sale galben maronii. In timp ce algele galbene (feofita) nu se raspandesc la fel de repede ca algele verzi, acestea sunt mai greu de distrus. Ca si algele verzi, algele galbene cresc in acelasi tip de locuri, dar si in spatii verzi.
Spre deosebire de algele verzi, periajul nu va face prea multe, desi va elimina stratul superior de viscozitate, care expune algele dedesubt. Superclorinarea si intretinerea regulata vor ajuta la distrugerea algelor galbene.

Algele negre si albastre-verzi

Algele negre si albastre-verzi sunt una si aceeasi. Sunt gasite in primul rand in lacuri si iazuri, insa se pot instala si in piscinele neintretinute. Algele negre sunt cosmarul ingrijitorilor de piscine.
La primul semn de aparitie al acestora, trebuie sa luati in considerare piscina ca un “pacient” in stare critica. De ce? Spre deosebire de algele verzi sau galbene, algele negre nu au acel strat exterior de vascozitate, care actioneaza ca o bariera protectoare.
Algele negre vor patrunde adanc in suprafetele dure, cum ar fi tencuiala si betonul.
Mai intai apare ca pete negre si apoi se prolifereaza. Daca observati semne de acest gen, utilizati imediat o perie din otel inoxidabil, care rupe coaja algei si permite ca dezinfectantii sa o penetreze.

Algele roz

Algele roz apar ca un sediment vascos roscat-portocaliu, de obicei, la linia de apa a piscinei. Sunt, de asemenea, atrase de suprafetele PVC dintr-o piscina, in special de conducte.

Algele roz sunt cele mai usor de intretinut. Periajul simplu si dezinfectarea regulata ar trebui sa le tina sub control.

0 0 votes
Article Rating
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Citeste si