Intretinerea peluzei: sfaturi utile

Un gazon bine intretinut poate fi unul dintre primele lucruri pe care oamenii le vor observa in curtea voastra. Gazonul din curtea casei este un loc atractiv pentru copii, dar si pentru animalele care iubesc sa se joace pe el. Pe langa rolul estetic, aceasta amenajare exterioara poate avea si rol functional, mentinand caldura in jurul casei. Primavara, gazonul creste repede. Nu fiti tentati sa-l taiati scurt in ideea ca va trebui sa-l cositi mai rar.
Astazi vrem sa va aratam cateva modalitati simple de a creste peluza si de a va asigura ca aceasta arata sanatoasa pentru mult timp.

[powerkit_toc title=”Cuprins:”]

Aerati gazonul

Aerarea gazonului reprezinta o modalitate simpla de a promova cresterea sanatoasa a radacinilor in peluza voastra. Cel mai bun mod de a face acest lucru este cu ajutorul unui aerator.

Pozitionati varfurile aeratorului in peluza la fiecare 30 cm. Acest lucru permite ca apa si substantele nutritive sa intre rapid in radacini si sa fie mai eficiente.

Aerarea se poate realiza si mai simplu, atasand niste talpi speciale incaltamintei, prevazute cu niste tepi care patrund in startul de gazon, in timp ce ne plimbam prin gradina.

Aplicati ingrasamant

Urmatorul nostru sfat este sa aplicati pe peluza, ingrasaminte organice. Unele ingrasaminte pot fi atasate direct la furtun. Acest lucru este foarte util pentru ca ingrasamantul se amesteca cu apa si poate fi pulverizat uniform pe intreaga peluza.

Irigarea si agentii de inmuiere

Pentru o peluza frumoasa, aceasta trebuie sa fie udata in mod regulat, cu precadere in timpul perioadelor caniculare si secetoase. Pe timp de vara, peluza trebuie sa fie udata o data la 2-3 zile, tinand cont de gradul de umiditate de afara.

Un agent de inmuiere este utilizat pe peluze numai daca solul pare sa respinga apa. Acest lucru poate fi, de asemenea, raspandit pe gazon cu ajutorul unui aplicator.

Udati gazonul

Pentru a promova o crestere sanatoasa, trebuie sa udati ingrasamintele pe care le-ati aplicat in gazon. Daca omiteti acest pas, riscati arderea gazonului. Asigurati-va ca oferiti peluzei o buna udare si ca acesta va prospera in cel mai scurt timp.

0 0 votes
Article Rating
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Citeste si