8 mituri despre incalzirea in pardoseala

Inainte de a va face cunoscute cateva dintre cele mai comune mituri, sa examinam mai intai diferitele tipuri de incalzire prin pardoseala. In prezent, exista 2 tipuri de sisteme de incalzire prin pardoseala: sisteme electrice si sisteme hidraulice care functioneaza cu apa calda. Sistemul hidraulic cuprinde 2 sisteme diferite, cunoscute sub numele de sistem uscat si sistem umed, iar diferenta dintre cele doua este modul in care sunt instalate conductele. Varianta hidraulica “umeda” este mai des folosita in proiectele noi de constructie, in timp ce versiunea uscata si sistemele electrice sunt cele mai potrivite pentru renovari.
Acum ca stiti putin din partea tehnica a incalzirii in pardoseala, este timpul sa analizati conceptiile gresite care o inconjoara.

[powerkit_toc title=”Cuprins:”]

Mitul 1: incalzirea prin pardoseala este mult mai scumpa decat caloriferele

Este adevarat ca pretul pentru instalarea incalzirii prin pardoseala este cu 30% mai scump decat caloriferele traditionale. Dar incalzirea in pardoseala este o investitie care se recupereaza in timp.

Deoarece sistemul este mai eficient din punct de vedere energetic si necesita mai putina intretinere, utilizatorii vor avea facturi de energie si costuri totale ale sistemului de incalzire mult mai mici decat in cazul caloriferelor traditionale.

Mitul 2: o casa cu incalzire prin pardoseala nu mentine caldura

Desi este adevarat ca incalzirea in pardoseala nu produce atat de multa caldura precum un calorifer conventional, ea genereaza suficienta caldura pentru a crea un mediu confortabil. Sistemul functioneaza pentru distribuirea uniforma a caldurii pe toata suprafata podelei, astfel incat temperatura camerei poate ajunge pana la 25 ° C. Proprietarii de locuinte pot echilibra termostatul cu cateva grade mai putin asigurandu-se astfel ca nu se pierde caldura.

Mitul 3: incalzirea prin pardoseala este din punct de vedere tehnic incalzire electrica

Desigur, incalzirea electrica in pardoseala functioneaza pe electricitate, dar sistemul hidraulic functioneaza cu apa calda si incalzire centrala.
Exista, de asemenea, o optiune de conectare a sistemului sub pardoseala la o pompa de caldura. In timp ce pompa de caldura necesita energie electrica, ea se bazeaza totodata, pe energia regenerabila.
Deoarece incalzirea in pardoseala functioneaza la o temperatura scazuta constanta, adaugarea unei pompe de caldura la sistemul vostru este o alegere ideala.

Mitul 4: incalzirea in pardoseala necesita mai mult timp de incalzire, astfel ca temperatura nu este niciodata stabila

Desi incalzirea electrica a pardoselilor functioneaza aproape la fel de repede ca si in cazul caloriferelor, sistemele hidraulice reactioneaza putin mai incet. Dar asta nu inseamna ca veti avea temperaturi scazute.

Este important sa configurati sistemul astel incat sa se potriveasca cel mai bine stilului vostru de viata si sa mentina interiorul la o temperatura confortabila. De exemplu, daca aveti un sistem hidraulic, puteti schimba setarile pentru a va asigura ca temperatura camerei scade doar cu 3 grade in timpul noptii.

Mitul 5: incalzirea prin pardoseala este instalata numai in pardoseala

Acest lucru poate fi surprinzator pentru multi, insa puteti instala sistemul de  incalzire in pardoseala si in alte spatii. Il puteti instala in pereti sau tavane pentru a incalzi incaperile si mai repede. In general, incalzirea in pardoseala nu necesita spatiu suplimentar, astfel incat sa o puteti integra perfect in orice interior modern.

Mitul 6: incalzirea prin pardoseala face ca picioarele sa transpire

Prima oara cand a aparut incalzirea in pardoseala, temperatura camerei putea creste pana la peste 35 ° C, iar daca se intampla acest lucru, picioarele ar fi putut transpira. Dar cu sistemele actuale de astazi, aceste situatii nu mai au loc, mai ales daca casa dumneavoastra este bine izolata. De fapt, combinarea incalzirii in pardoseala cu o pompa de caldura din instalatie permite sistemului sa asigure racirea, ceea ce este un plus in lunile calde de vara.

Mitul 7: incalzirea prin pardoseala este nesanatoasa

Incalzirea prin pardoseala impiedica circulatia particulelor de praf care pot provoca alergii sau imbolnaviri. Proprietarii de case pot, de asemenea, sa beneficieze de o mai buna umiditate si de un mediu mai sanatos, fara praf si mucegai, ceea ce este util in special persoanelor care sufera de alergii sau probleme respiratorii.

Mitul 8: nu puteti combina incalzirea in pardoseala cu parchetul

Daca luati in considerare anumiti factori, puteti combina cu usurinta incalzirea in pardoseala si parchetul. Daca optati pentru un tip de lemn rezistent la umiditate si versiune multistrat, va functiona fara probleme.

0 0 votes
Article Rating
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Citeste si