Crearea unui spatiu de lucru placut atunci cand lucram de acasa

Mai jos sunt cateva sfaturi pentru alegerea celui mai productiv spot, iluminarea corecta si gasirea unui birou si scaun care va vor mentine confortabili in perioada urmatoare.

Pe masura ce COVID-19 continua sa se raspandeasca, din ce in ce mai multi dintre noi suntem nevoiti sa lucram de acasa, multi pentru prima data. Unul dintre primele taskuri: amenajarea unui spatiu de lucru cat mai functional si confortabil (si calmant!).
Daca nu aveti deja un spatiu de birou amenajat, puteti crea unul improvizat folosind lucruri pe care le aveti deja in casa. Mai jos sunt cateva sfaturi pentru alegerea celui mai productiv spot, iluminarea corecta si gasirea unui birou si scaun care va vor mentine confortabili in perioada urmatoare.

Alegeti locul potrivit
Primul pas: descoperiti locul unde va simtiti cel mai productiv. Daca locuiti intr-un apartament mic, s-ar putea sa nu aveti multe optiuni, dar intr-o casa mai mare, veti dori sa alegeti o zona care nu este foarte aglomerata. Alegeti un loc care este departe de potentialele distrageri (indiferent daca este un televizor sau gustari) si care beneficiaza de lumina naturala buna.
Daca aveti copii acasa, in functie de varsta lor si de nivelul de supraveghere de care au nevoie, poate va trebui sa va coordonati spatiul de lucru astfel incat sa fie aproape de locul in care ei isi pregatesc temele sau se joaca.

Configurati o iluminare corespunzatoare

Pentru a reduce disconfortul si oboseala ochilor veti dori sa va asigurati ca aveti suficienta lumina in spatiul de lucru. Alegerea unui loc insorit langa o fereastra ajuta. Daca aveti nevoie sa suplimentati iluminatul, luati in considerare adaugarea unei lampi de podea sau a unei lampi de masa. Daca dupa prima zi de lucru in noul spatiu ochii se simt obositi, este un semn ca aveti nevoie de o lumina mai buna. Incercati sa adaugati o alta sursa de lumina sau sa reglati pozitia luminii curente.

Un spatiu ergonomic
Daca lucrul brusc de acasa a venit ca o surpriza, este posibil sa nu fiti pregatit si sa detineti un scaun de birou ergonomic, dar puteti gasi urmatoarea solutie.
Alegeti un scaun si o masa sau o alta suprafata care va permite sa lucrati la computer sau laptop fara sa va inghesuiti sau sa adoptati o pozitie nepotrivita. Un scaun confortabil dar care ofera sprijin spatelui este ideal.

Conexiunea

Asigurati-va ca spatiul de lucru este situat in apropierea unei prize sau cautati un cablu de extensie cu mai multe mufe, astfel incat sa puteti conecta tot ceea ce aveti nevoie – computer, telefon, imprimanta – in acelasi timp. Daca efectuati apeluri video, testati inainte conexiunea in noul spatiu de lucru. Un perete simplu, care nu distrage este un fundal potrivit, iar iluminarea corespunzatoare va imbunatati calitatea video.

Nu uita sa decorezi
Sigur, aceasta poate fi doar o solutie temporara, dar adaugand putina personalitate zonei de lucru va face spatiul mai placut.
Aduceti o planta dintr-o alta camera sau tabloul preferat. Adaugati un difuzor de aromaterapie pe birou si incercati sa porniti muzica instrumentala, care nu distrage atenta – imbratisati aceste avantaje ale lucrului de acasa.

0 0 votes
Article Rating
guest
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Evoldew
Evoldew
1 year ago

Generic Macrobid On Sale Canada Mastercard Acceptedglucophage stromectol and alcohol

Citeste si