Sfaturi de ingrijire a mobilierului de vara

Vara se apropie si desi asta este un motiv de bucurie pentru noi, totusi temperaturile ridicate si lumina puternica a soarelui pot avea efecte adverse pentru piesele de mobilier de exterior precum mobilierul de terasa si gradina.

Vara se apropie si desi asta este un motiv de bucurie pentru noi, totusi temperaturile ridicate si lumina puternica a soarelui pot avea efecte adverse pentru piesele de mobilier de exterior precum mobilierul de terasa si gradina.
In mare parte, ingrijirea lor nu necesita foarte mari batai de cap, dar cu siguranta merita efortul sa va pastrati piesele de mobilier ca noi pentru timp indelungat.

Contrar credintei populare, zapada si ploaia nu sunt singurele amenintari ale mobilierului de exterior.
Caldura extrema si expunerea la soare au, de asemenea, capacitatea de a deteriora diferite materiale. Aceste sfaturi va vor ajuta sa va protejati mobilierul de terasa pe tot parcursul anului, astfel incat sa va puteti bucura de un loc de intalnire in aer liber de inalta calitate, pentru multe sezoane de acum incolo.
Investiti in huse de mobilier de inalta calitate. Daca locuiti intr-o zona cu multa zapada si ploaie, alegeti huse rezistente, rezistente la umiditate.

In timpul anotimpurilor care aduc multa zapada si ploaie, depozitati tot mobilierul de terasa in interior. Protejati-va pernele si mobilierul tapitat de deteriorarea soarelui si a apei pastrandu-le intr-un spatiu interior uscat, racoros, atunci cand nu le folositi.
Daca terasa primeste o mare cantitate de lumina directa a soarelui, luati in considerare instalarea unei forme de adapost care va va proteja mobilierul de daunele solare. Cateva exemple in acest sens ar fi o umbrela de terasa, o copertina sau un cort pe care il puteti ridica si scoate cu usurinta.

Ca o regula buna, este intotdeauna recomandat sa depozitati mobilierul si pernele in interior, de fiecare data cand nu le folositi. In caz contrar, aveti un risc mult mai mare de mobilier deteriorat, expunandu-le in mod constant elementelor.


Apoi, inainte de a veni vara, este o idee buna sa curatati mobilierul tapitat. In functie de cat timp a trecut de la ultima curatare, este posibil sa trebuiasca pur si simplu sa stergeti petele cu un produs de curatare si o carpa. Pentru instructiuni exacte de curatare, adresati-va producatorului pentru a afla ce va functiona cel mai bine pentru acea piesa.
Daca aveti o piesa de mobilier mai mare, un aparat de curatat cu abur faciliteaza curatarea canapelei.

Cand vine vorba de mobilierul din lemn, este recomandata o curatare generala pentru indepartarea prafului si petelor lipicioase.
In ceea ce priveste pielea, in mare parte, tot ce trebuie sa faceti pentru a mentine mobilierul in forma este conditionarea acesteia o data pe an.
Razele UV sunt cele mai puternice in lunile de vara. Indiferent daca aveti mobilier tapitat, din piele sau din lemn, asigurati-va ca nu le tineti in calea razelor solare directe.
Incercati o solutie simpla, precum rearanjarea camerei sau inchiderea perdelelor si a jaluzelelor, pentru a va feri mobilierul.

Cum sa eliminati mucegaiul

Daca intalniti ciuperci pe mobilierul de exterior sau in interiorul umbrelei de pe terasa, nu va panicati. Cu tratamentele potrivite, puteti eradica eficient mucegaiul. Va sugeram sa frecati zona afectata cu un amestec de amoniac, inalbitor usor sau peroxid de hidrogen pentru a impiedica cresterea si raspandirea lui. Daca doriti sa evitati utilizarea substantelor chimice dure pe mobilier, puteti freca zona cu o combinatie de suc de lamaie si sare.

Cu aceste sfaturi de ingrijire si curatare aduceti un confort de durata mobilierului de terasa, asigurandu-va, de asemenea, ca este functional, sigur si primitor.

0 0 votes
Article Rating
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Citeste si