Tu stii care este cel mai bun storcator de fructe si legume?

In acest ghid, veti descoperi numeroasele tipuri de storcatoare care va pot ajuta sa aveti sucuri delicioase si proaspete din confortul propriei case.

Unul dintre cele mai durabile tendinte wellness de astazi este consumul de suc proaspat stors. Imbogatit cu substante nutritive, sucurile proaspete de toate felurile – de la citrice sau morcovi, la telina sau kale – aceste sucuri pot fi un plus cu beneficii insemnate pentru un stil de viata sanatos.
In acest articol, veti descoperi numeroasele tipuri de storcatoare care va pot ajuta sa aveti sucuri delicioase si proaspete din confortul propriei case.

Tipuri de storcatoare
Exista 2 tipuri principale de storcatoare: manuale si electrice. In aceste doua game largi se regasesc alte tipuri de storcatoare cu functii mai specifice. Vi le prezentam mai jos, astfel incat sa puteti alege cel mai bun storcator pentru nevoile voastre.

Storcatoare manuale

Daca sunteti interesat de un storcator care va va ajuta sa produceti o cantitate modesta de suc de fructe, va recomandam un storcator manual. Desi aceste storcatoare mici pot stoarce de obicei doar cate o cantitate mica de citrice in acelasi timp, ele sunt mult mai eficiente in extragerea sucului decat stoarcerea fructelor de mana, fara alte aparate sau instrumente.
Exista 4 tipuri principale de storcatoare manuale: storcator de mana, storcator cu presa manuala, storcator simplu pentru citrice si storcator cu abur.

Storcatoarele de mana: necesita taierea citricelor in jumatati inainte de stoarcere si sunt optime pentru retetele care necesita cantitati mici de suc de citrice.


Storcatoarele cu presa manuala: asigura o stoarcere rapida prin obtinerea de energie din volumul intern extins al tavii de suc. Poate stoarce citrice de diferite dimensiuni, iar distanta standard dintre presa superioara si sita asigura o stoarcere usoara si eficienta. Aceste dispozitive va permit sa scoateti citrice in jumatate din timpul necesar unui alt storcator manual – si cu jumatate din efort.

Storcatoare simple de citrice: probabil ca sunteti mai familiarizati cu storcatoarele de citrice manuale clasice care necesita sa strangeti si sa rotiti o jumatatile de citrice pe un varf central cu nervuri. Acestea sunt cele mai des folosite la portocale, dar le puteti folosi si cu lamai, grapefruit si multe altele.

Storcatoarele cu abur: sunt considerate storcatoare manuale, deoarece nu functioneaza cu energie electrica, cu toate acestea, functioneaza putin diferit de storcatoarele manuale descrise mai sus.
Aceste storcatoare au mai multe niveluri in interior: in partea de jos, un recipient in care fierbe apa; deasupra, un recipient care colecteaza suc; in continuare, un recipient perforat care tine fructul; iar in partea de sus, un capac robust. Cand apa din cel mai jos recipient fierbe, aburul creste si descompune fructele in recipientul perforat. Sucul se scurg apoi in vasul de colectare si curge intr-un canal de scurgere atasat.
Spre deosebire de sucul proaspat produs prin alte metode, sucul produs produs la abur este ideal pentru conservare sau fermentare.


Storcatoare electrice
Storcatoarele electrice sunt alimentate cu energie electrica. Cele mai multe storcatoare electrice sunt dispozitive mari, puternice, care va permit sa stoarceti tot felul de alimente la un volum mult mai mare decat storcatoarele manuale. Pe langa modelul clasic si simplu de storcatoare de fructe electrice, celelalte 2 tipuri de storcatoare electrice sunt: centrifugale si masticatoare – excelente pentru producerea in masa a sucurilor de toate tipurile (nu doar pentru citrice). Aflati mai multe despre ele mai jos.


Storcator de citrice electric: Similar cu storcatorul manual de citrice, acestea sunt destinate special citricelor. Cu toate acestea, acestea sunt electrice si nu necesita alimentare manuala. Se folosesc cel mai bine daca faceti un volum mare de suc des.


Storcator centrifugal: Aceste storcatoare electrice sunt unele dintre cele mai comune si accesibile modele disponibile. Forta centrifuga impinge produsul maruntit, strecurand sucul, care apoi se revarsa dintr-un mica gura intr-un colector de suc atasat. Pulpa este retinuta si colectata intr-un recipient separat. Storcatoarele centrifuge au tuburi largi de alimentare care se potrivesc cu multe dimensiuni diferite de fructe si legume, ceea ce inseamna mai putin timp de pregatire. Datorita lamelor rotative de inalta calitate, aceste storcatoare pot stoarce fructe si legume de toate duritatile.


Storcator prin masticare: storcatorul de masticare (numit si storcator cu presare la rece) functioneaza pe principiul masticarii, imitand modul in care omul mananca, producand astfel sucuri mai nutritive prin actiunea sa de masticare.
Storcatoarele cu presare la rece au mai multe avantaje notabile fata de storcatoarele centrifuge – deoarece procesul de extractie nu implica caldura sau (prea mult) oxigen, calitatea sucului este mult mai mare. Este mai hranitor si are o durata de valabilitate mai mare decat sucul produs prin alte metode.

0 0 votes
Article Rating
guest
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Binance - rejestracja
2 months ago

Thank you for your sharing. I am worried that I lack creative ideas. It is your article that makes me full of hope. Thank you. But, I have a question, can you help me?

Citeste si