Iata cateva trucuri cu ajutorul carora va puteti curata gratarul rapid, cu solutii la indemana si produse de curatat profesioniste.
1. Bicarbonatul de sodiu
Bicarbonat de soda este un ingredient minune pentru dizolvarea tuturor tipurilor de substante organice, pentru combaterea grasimilor si alimentelor lipite. Se aplica peste gratarul umed si se lasa sa actioneze timp de 10 minute. Apoi activati bicarbonatul cu apa calda si spalati cu ajutorul unui burete.
2. Otet
Faceti o solutie de otet cu parti egale de otet alb si apa, pulverizati pe gratar si lasati sa actioneze o jumatate de ora. Apoi, goliti sticla si umpleti-o cu o mica cantitate de otet. Pulverizati din nou, lasati sa actioneze pentru inca o jumatate de ora, apoi stergeti gratarul.
3. Curatarea gratarului cu cafea
Aceasta metoda functioneaza foarte bine daca utilizati un filtru pentru a prepara cafea.
Pur si simplu reumpleti filtrul cu apa fierbinte si turnati cafeaua peste gratar.
4. Curatati componentele in masina de spalat vase
Aceasta metoda se aplica in mod evident numai daca marimea gratarelor voastre se potriveste sau este mai mica decat dimensiunea masinii voastre de spalat vase, dar daca gratarul este foarte mare, acest truc nu ar trebui sa fie pus in aplicare.
5. Perie de curatare
Periile multifunctionale si buretii de sarma nu sunt cea mai buna optiune pentru curatarea gratarelor. Este posibil ca acestea sa nu fie destul de dure si va trebui sa aplicati presiune suplimentara cu mainile pentru a obtine un rezultat multumitor.
O perie de curatat gratarul, pe de alta parte, are un maner mai lung, cu un burete de sarma dur atasat, ceea ce inseamna ca nu trebuie sa va chinuiti prea mult.
6. Utilizati o piatra ponce pentru a curata gratarul
Stiati ca acest tip de piatra naturala pe care multi oameni o folosesc pentru a-si exfolia picioarele, functioneaza excelent pentru curatarea gratarelor?
Piatra ponce este in mod natural anti-bacteriana si elimina foarte eficient alimentele intarite de pe gratar.
7. Inmuiati gratarul in apa cu sapun
Aceasta metoda este evidenta, insa cheia succesului sau este rabdarea.
Umpleti o tava de plastic mare cu apa fierbinte si lichid de spalat vase, afundati gratarul si lasati sa actioneze cel putin o jumatate de ora. Arsurile pot fi indepartate cu o perie simpla de spalare.
8. Lamaie
Se taie lamaile in jumatate si se inmoaie in cristale de sare. Incalziti gratarul, apoi frecati si stoarceti jumatatile de lamaie peste gratarul fierbinte. Actiunea abraziva a sarii va ajuta la curatarea gratarului, iar alaturi de actiunea antibacteriana din acidul citric, va face munca mai usoara.
9. Produse profesionale de curatare
Daca nu sunteti adeptii metodelor traditionale sau daca in cazul vostru aceste trucuri nu dau roade, puteti apela la produsele si spray-urile speciale din comert pentru curatarea gratarului.
Pentru mai multe trucuri utile, accesati site-ul InfoCasa.