Un scaun de birou confortabil poate creste productivitatea muncii

Mediul de lucru placut si scaunele confortabile de birou, pot ajuta la cresterea productivitatii la locul de munca.
Total
0
Shares


Daca sunteti proprietarul unei afaceri si doriti sa cresteti productivitatea angajatilor, primul lucru la care trebuie sa va ganditi este sa le oferiti un mediu de lucru confortabil. Asta insemna birouri si scaune ergonomice si confortabile.
Desi pentru unii poate parea surprinzator, studiile au demonstrat ca mediul de lucru placut si scaunele confortabile de birou, pot ajuta la cresterea productivitatii la locul de munca. Iata si  cateva motive care sustin acest lucru:

Alegerea unui scaun confortabil

Cand vine vorba de scaune, exista sute de stiluri diferite, dar exista anumite lucruri pe care ar trebui sa le stiti inainte de cumpara scaune pentru angajati. Nu faceti greseala de a cumpara un scaun obisnuit, deoarece scaunele de birou sunt mult diferite decat cele obisnuite. Daca alegeti scaunul gresit pentru spatiul de lucru atunci nu veti observa nici o imbunatatire a productivitatii angajatilor.
Expertii explica faptul ca exista diferite tipuri de scaune de birou, iar modelul pe care il alegeti va depinde de tipul afacerii si de utilizarea acestora.
Printre tipurile comune de scaune pe care le folosesc companiile se numara: scaune de conferinta, scaune de birou ergonomice si scaune executive. In birourile in care exista mai putini angajati se vor afla indeosebi scaune de tip executiv, in timp ce intreprinderile care au sute de angajati vor alege scaune ergonomice.

Postura mai buna pentru performante notabile

Un scaun de birou poate face toata diferenta atunci cand vine vorba de confort. Un scaun de inalta calitate poate sa ofere confort excelent si sprijin spatelui, ceea ce este foarte important pentru mentinerea unei posturi bune si pentru protejarea coloanei vertebrale.
De asemenea, studiile au aratat ca o postura buna poate duce la imbunatatirea performantei la locul de munca. O postura buna este foarte importanta nu numai pentru sanatate, ci si pentru memorie, concentrare si atentie.
Daca doriti sa va asigurati ca angajatii raman productivi, atunci ar trebui sa luati in considerare achizitionarea de noi scaune de birou confortabile.

Mai putine probleme de sanatate la locul de munca


Achizitionand scaune confortabile pentru angajatii vostri, veti ajuta la imbunatatirea starii generale lor de sanatate. A va asigura ca fiecare angajat isi desfasoara orele de lucru pe un scaun confortabil, este o modalitate buna de a ajuta la reducerea numarului de rani si probleme de sanatate aparute la locul de munca.
Daca angajatii vostri folosesc scaune care sunt slab proiectate, atunci acestia vor incepe sa dezvolte leziuni precum rigiditatea spatelui, incordarea gatului si alte probleme asemanatoare. Acestea sunt probleme care pot solicita angajatilor nevoia de a intra in concediu medical. Cand angajatii au probleme de sanatate, performanta lor nu va fi la fel de buna ca a unui angajat sanatos.

De asemenea, este important sa va amintiti ca este greu ca angajatii sa fie productivi atunci cand au nevoie de concediu constant.

Apreciere fata de angajati

Cei mai buni angajatori stiu ca achizitionarea de scaune de birou de inalta calitate este o modalitate buna de a-si face angajatii sa se simta apreciati pentru toata munca pe care o depun in companie.
Dat fiind faptul ca scaunele de birou sunt unul dintre cele mai utilizate echipamente de birou, investirea in cele mai bune modele, demonstreaza interesul si aprecierea fata de angajati. Daca ati observat ca productivitatea la biroul a inceput sa se deterioreze, atunci ar trebui sa discutati posibilitatea achizitionarii de noi scaune pentru angajati.

Poate fi surprinzator faptul ca un scaun poate ajuta la imbunatatirea performantei angajatilor, dar, odata ce sunteti constienti de motivele pentru care scaunele de birou performante imbunatatesc productivitatea, investitia se justifica.
Pentru ca angajatii sa fie productivi, acestia trebuie sa lucreze intr-un mediu confortabil, deoarece, daca stau pe un scaun care le provoaca disconfort, vor fi in mod constant distrasi de la munca lor.

Lasa un comentariu

avatar
Citeste si