Doresti sa fii productiv la biroul de acasa?

Total
0
Shares

Daca sunteti una dintre persoanele norocoase care lucreaza de acasa, stiti cat de important este sa aveti un spatiu de birou atractiv si functional in acelasi timp. Daca nu aveti astfel de spatiu, este timpul sa va reganditi design-ul biroului.
Iata 5 cele mai bune idei pentru o transformare a biroului, care va va creste productivitatea.

1. Alegeti o locatie care incurajeaza focalizarea

Cel mai bun sfat de design pentru amenajarea biroului, este sa alegeti cu atentie locul din casa unde va fi amenajat biroul.
Veti dori sa alegeti o incapere care sa aiba suficient spatiu, sa beneficieze de multa lumina solara si sa nu fie pozitionat intr-o zona de trafic intens.

Iata cateva zone de luat in considerare pentru un potential spatiu de birou:

  • Un dormitor nefolosit.
  • Un spatiu in afara camerei de zi.
  • O camera adiacenta unei intrari din curte sau terasa.
  • Daca va concentrati cel mai bine intr-un mediu zgomotos, luati in considerare o camera langa bucatarie in loc de camera de zi.

2. Instalati rafturi si dulapuri pe pereti

Una dintre cele mai impresionante idei de design pentru un birou acasa, este adaugarea spatiului de stocare pentru toate lucrurile si consumabilele.
Rafturile si dulapurile incorporate sunt un must-have daca aveti un volum mare de lucruri si obiecte pe care trebuie sa tineti la indemana.

3. Utilizati mobilierul potrivit

Cand vine vorba de mobilierul de birou, scaunul de birou este cel mai important. Exista sute de modele disponibile, cu zeci de caracteristici diferite, insa cele mai importante sunt cele care influenteaza confortul.

Va recomandam sa utilizati un scaun cu inaltime reglabila, suport lombar, spatar larg si suficienta amortizare. De asemenea,  luati in considerare tipul de birou sau masa, in functie de activitatea voastra.

Un birou cu prize de alimentare incorporate sau porturi de incarcare va face viata mai usoara. Acelasi lucru este valabil si pentru celelalte produse electronice esentiale, cum ar fi telefoanele, faxul, imprimanta, etc.

4. Accesorizati cu plante si picturi

Amenajarea catorva plante mici in ghivece, pe rafturile de birou va adauga o luminozitate biroului si intregii incaperi. Suculentele sunt o alegere populara, cu un nivel redus de intretinere.

Pe langa plante, cautati modalitati de a va incorpora propriul stil de viata. Aplicarea pe perete a catorva dintre picturile sau imaginile voastre preferate poate incuraja relaxarea, eliminand momentele stresante.

5. Adaugati suficienta lumina pentru acele nopti tarzii

Aveti nevoie de multa lumina pentru a va mentine treji si concentrati. Lampile de birou usureaza reglarea cantitatii de lumina intr-o anumita parte a incaperii.

Pentru iluminarea intregii camere, va recomandam sa instalati corpuri de iluminat pe tavan sau pereti.

Lasa un comentariu

avatar
Citeste si