Plante suculente spectaculoase pentru gradina si terasa

Popularitatea plantelor suculente a explodat in ultimii ani nu numai datorita cerintelor minime de ingrijire, dar si datorita diversitatii acestor plante fascinante si iubitoare de soare. Iata cateva tipuri de plante suculente care vor adauga personalitatea si frumusete gradinii voastre.

Echeveria

Este o planta suculenta potrivita atat pentru apartamente, cat si pentru gradini in decoruri spectaculoase. Exista peste 150 de specii de echeveria, un mare atu al acestora fiind ca pot face fata variatiilor termice mari din cursul zilei, precum si alternantei dintre zilele calde si noptile reci.
Amplasarea ideala este in locuri luminoase, ideal
in bataia directa a soarelui. Prefera locurile usor ventilate, prevenindu-se astfel aparitia ciupercilor.

Udare: O data la 5-7 zile, numai cand substratul este uscat.

Adromischus cristatus

Adromischus triflorus

Este un planta de exterior suculenta mica, cu crestere lenta, cu tulpini de pana la 5 centimetri, cu frunze largi acoperite cu fire de par mici. Prezinta frunze triunghiulare, cu varfuri usor indoite. Aceasta suculenta tolereaza ingheturi usoare, dar creste cel mai bine intr-un loc insorit rece, cu udari rare.

Plantati-o in ghiveci pentru un drenaj amplu si asigurati apa atunci cand solul este uscat. Este o planta foarte interesanta. Pe langa forma fascinanta a frunzelor tip falci de tigru, poate produce flori de culoare galbena.

Faucaria tigru

Prezinta frunze carnoase de 2-5 cm lungime si 1-3 cm latime.
Are nevoie de un drenaj bun, dar cu putina umbra pot rezista chiar si in temperaturi extreme, daca sunt udate cateva zile. Daca plantele devin prea uscate si frunzele sunt separate de tulpini, le puteti replanta daca actionati rapid.

Euphorbia obesa

Mai este cunoscuta si sub numele de „planta baseball” deoarece are forma de minge.
Este o planta suculenta cu crestere globulara, ajungand pana la 20 cm inaltime si 15 cm in diametru. Forma sa sferica adauga textura plantatiilor. Florile sale apar vara, in partea superioara a acesteia. Euphoria obesa este adaptata la mediul secetos, pastrandu-si apa in interior. Udarea saptamanala o va ajuta sa aiba o viata lunga in gradina voastra.

Sedum Morganianum

Este o planta suculenta care se adapteaza cu usurinta atat in interior, cat si in gradina. Datorita abilitatii sale de a creste repede, uneorie este folosita ca o alternativa pentru gazon. Ii merge cel mai bine in gradinile stancoase, insa are nevoie de un strat de sol foarte bine afanat, de soare si udari nu foarte frecvente.
Fiind o planta suculenta, este rezistenta si se poate dezvolta si lipsa apei. Udarea este necesara pentru a evita uscarea prea tare a solului, insa apa in exces poate provoca putrezirea frunzelor.

Aloe aristata

Are frunze carnoase, verzi, cu lungimi de 10 cm, dispuse sub forma de rozeta.
Aceasta planta sensibila are un obicei moderat de crestere si tolereaza o mare varietate de conditii de crestere, atata timp cat nu o lasati sa inghete sau sa stea in apa stagnanta.
Intrucat nu are radacini foarte dezvoltate, este recomandat sa o plantati intr-un ghiveci mai lat si nu foarte inalt, asezand pe fundul acestuia un strat de pietris pentru a favoriza drenarea.

0 0 votes
Article Rating
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Citeste si