Cele mai frumoase plante pentru balcon si terasa

Plantele potrivite pentru balcon vor depinde de cantitatea de soare pe care o primeste balconul, deoarece fiecare planta si floare poate necesita niveluri diferite de lumina solara.

Balconul poate fi oaza perfecta de relaxare si un colt excelent de retragere din agitatia de zi cu zi. Totodata, el reprezinta locul ideal de amenajare a plantelor, mai ales daca sunteti genul de persoana care iubiti florile si plantele.
Plantele potrivite pentru balcon vor depinde de cantitatea de soare pe care o primeste balconul, deoarece fiecare planta si floare poate necesita niveluri diferite de lumina solara.
Care sunt cele mai recomandate plante pentru balcon? Aflati in cele ce urmeaza.

1. Galbenele

Galbenelele sunt una dintre cele mai recomandate plante pentru amenajarea pe balcon, mai ales in climatele calde. Necesita intretinere scazuta.

2. Begonia

Begoniile sunt usor de cultivat, se pastreaza la umbra usoara si vor inflori constant pe timpul verii.

3. Crizanteme

Crizantemele sunt cele mai populare flori dupa trandafiri, pentru ca vin in felurite soiuri si sunt cultivate aproape peste tot in lume pentru frumusetea lor.

4. Panselute

Cu un parfum usor si flori unice, panselutele se afla in lista celor mai bune plante pentru balcon. Acestea se gasesc in mai multe culori si dimensiuni si sunt perfecte pentru balcon.

5. Cercelus

Aceasta planta perena arata cel mai bine in ghivece suspendate.

6. Heliopsis Helianthoides

Planta stufoasa cu tulpini de pana la 50 cm inaltime. Are frunze de culoare verde inchis, tulpini incretite si paroase. Daca iti place sa cresti flori parfumate, atunci alege o planta heliotropa.

7. Hortensia

Hortensiei ii place udarea frecventa si abundenta.

8. Zambile

Infloresc in sezonul de primavara, zambilele aduc culoare si infrumuseteaza balconul. Dupa inflorire, bulbii pot fi uscati si replantati toamna in ghivece.

9. Lobelia erinus

Planta stufoasa cu crestere inceata. Arata bine in ghivecele suspendate.

10. Impatiens (Sporul casei) 

Cea mai buna planta de balcon pentru balcoane umbroase. Iubeste umezeala si are nevoie de multe ingrasaminte pentru inflorirea prolifica.

11. Petunia

Cand vine vorba de cele mai bune plante pentru balcon, petuniile sunt castigatoare. Una dintre cele mai abundente flori, vine intr-o varietate de culori si este usor de cultivat. Petuniile necesita fertilizare frecventa si abundenta si mult soare.

12. Salvia

Are flori mici si tulpini usor zvelte pana la 30 cm lungime. Este potrivita pentru plantarea in vase mici si ghivece si ii place udarea abundenta.

13. Nicotiana

Necesita udare si fertilizare periodica.

14. Crin de toamna

Crinul de toamna este o perena de intretinere scazuta, iubitoare de umbra, care este cultivata pentru frunzisul sau colorat. Culorile frunzelor includ verde, albastru, alb, auriu si nenumarate combinatii unice.

15. Limba soacrei

Este folosit pe scara larga ca planta ornamentala in aer liber. Studiile Nasa au descoperit ca absoarbe toxinele si substantele chimice din aer si transforma dioxidul de carbon in oxigen. Are efect analgezic si antipiretic.
Lumina: Creste bine in lumina soarelui precum si in conditii de lumina scazuta
Apa: Necesita udare frecventa in timpul sezonului de crestere, cu toate acestea nu supraincarcati. De la toamna pana la sfarsitul iernilor, necesita udare ocazionala.

16. Muscate curgatoare

Este o planta ideala pentru un balcon colorat. Este rezistenta la seceta si poate supravietui neglijarii. Poate fi cultivata fie in ghivece, fie vertical pe un spalier sau in jurul gratarelor.
Lumina: Bougainvillea are nevoie de lumina soarelui deplina si de cel putin 5-6 ore de lumina solara in fiecare zi.
Apa: Are nevoie de udare moderata pana la limitata. Bougainvillaea adora udarea, dar nu trebuie exagerat. Prea mai putina apa va provoca caderea florilor si frunzele. In perioadele de iarna, necesita mai putina apa.

17. Iedera dracului

Este o planta usor de crescut ce necesita intretinere redusa.
Lumina: Evitati sa o pastrati in zonele cu lumina directa a soarelui. Cel mai bine este sa-o lasati sa creasca intr-un colt umbros al balconului. Odata crescuta, se poate pastra la umbra partiala/in lumina soarelui. Poate tolera o varietate de conditii de lumina.
Apa: ii place umiditatea, insa asigurati-va ca solul este uscat inainte de a o uda din nou.

18. Planta de busuioc

Este denumit in mod obisnuit ca busuioc sfant. Este originar din subcontinentul indian. Este cultivat in multe gospodarii in scopuri traditionale.
Lumina: prospera la soare. Poate fi cultivat si in conditii de lumina partiala, dar are nevoie de 5-6 ore de lumina solara in fiecare zi.
Apa: udati aceasta planta atunci cand stratul superior de un centimetru al solului s-a uscat. Evitati udarea in timpul ploilor.0 0 votes
Article Rating
guest
3 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] terasa, daca ai asa ceva. Fiecare planta necesita o anumita cantitate de soare sau de apa. Cei de la infocasa.ro au alcatuit o lista utila pentru orice iubitor de […]

Evoldew
Evoldew
1 year ago

Mexico Medicine Online buy stromectol for humans in tijuana

admipse
admipse
1 year ago

Consult with a medical professional if you have health concerns. low dose tamoxifen Johnson Johnson s new vaccine was found to be 66 effective at preventing moderate to severe cases of COVID-19 a result that reflects testing in numerous countries, including South Africa and Brazil, where troubling new variants have emerged.

Citeste si