Montarea gazonului sintetic pentru gradina

montarea-gazonului-sintetic-pentru-gradina

Inainte de a incepe

Atunci cand stabiliti lungimea si latimea gazonului de care veti avea nevoie, asigurati-va ca luati in calcul si gazonul care va fi pierdut in timpul montajulu. Se recomanda realizarea unui proiect si stabilirea modului in care gazonul poate fi cel mai bine aplicat.

Pregatirea substratului

– Indepartati toata iarba, vegetatia si pietrele de pe suprafata pe care doriti instalarea gazonului.
– Daca gazonul este instalat pe o suprafata dura existenta, este recomandat sa reparati sau sa eliminati orice neregularitati. Asigurati-va ca exista o scurgere eficienta, intrucat drenajul adecvat al solului este esential.

– Stratul de drenaj ar putea actiona ca o solutie potrivita de substrat. In alte cazuri, puteti opta pentru un substrat din materiale compacte sau, daca preferati un substrat perfect si stabil, puteti instala un substrat de ciment si nisip.

-Se recomanda montarea unui cadru de lemn (rezistent la apa/putregai) in jurul intregii instalatii exterioare. Acest lucru nu va garanta doar o margine perfecta pentru gazon, dar va permite, de asemenea, ramei sa securizeze gazonul artificial. Cadrul va fi cel mai bine plasat imediat sub marginea zonelor adiacente (terase, plante, etc.)

In functie de tipul de substrat, trebuie excavat suficient pamant pana cand se obtine un nivel si o baza stabila, adancimea de excavare va depinde de substratul existent.

Pentru cele 2 cazuri avem urmatoarele actiuni:

Ciment si nisip

Umpleti zona excavata cu o combinatie de ciment si nisip (raport 1/7). Raspanditi acest amestec, apoi nivelati si compactati. Lasati ca substratul sa se usuce.

Material compact

Umpleti zona excavata cu pietris fin (pana la 10 mm). Raspanditi acest amestec, apoi nivelati si compactati, pana cand se obtine o suprafata perfect neteda si uniforma. Dupa finisarea pregatirii substratului, aplicati membrana/materialul geotextil pe suprafata. O suprapunere de ± 10 cm intre role este ideala.

Instalarea gazonului artificial

Covor

Daca instalati mai multe rulouri, asigurati-va ca le asezati pe toate in aceeasi directie. In timp ce aplicati gazonul, asigurati-va ca evitati orice indoire sau incretire.
Asigurati-va ca gazonul artificial este complet nivelat si lasati suficient timp pentru ca acesta sa se aclimatizeze. Incepeti prin taierea aproximativa a marginilor exterioare. Decuparea poate fi efectuata intr-o etapa ulterioara.

Cusaturi

Rolele adiacente vor fi plasate unele langa altele pentru a putea fi prinse. Indoiti laturile covorului si aplicati banda adeziva intre cele doua bucati de gazon artificial.

Marginile si imbinarile se fixeaza cu ajutorul unui adeziv special, care va fi aplicat pe un profil sau pe banda speciala de imbinare.

Aplicati adezivul pe o latime de aproximativ 20 cm si pe intreaga lungime a cusaturii folosind o spatula dintata.
Uniti covorasele si apasati cu fermitate pe adeziv, asigurandu-va ca cele doua bucati de gazon artificial sunt perfect imbinate.

Lucrari de finisare

Indepartati cadrele/ramele covorului acolo unde este necesar. Indepartati toate garniturile si resturile si periati covorul in directia dorita. Gradina dvs. este gata!

0 0 votes
Article Rating
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Citeste si