Avantaje si dezavantaje ale acoperisului cu sindrila bituminoasa

Zeci de ani a fost cel mai popular material de acoperis. Cu toate acestea, in ultimele decenii, alte optiuni precum metalul sau ardezia au castigat in popularitate.

Sindrila bituminoasa reprezinta un sistem de invelitoare pentru acoperisurile cladirilor de tip rezidential, industrial si comercial.
Sindrilele bituminoase sunt cunoscute a fi o metoda foarte rentabila de acoperire a unei case.
Zeci de ani a  fost cel mai popular material de acoperis. Cu toate acestea, in ultimele decenii, alte optiuni precum metalul sau ardezia au castigat in popularitate.

Acest sistem de acoperis este cunoscut si folosit pentru acoperirea constructiilor de mai bine de 100 de ani, in Canada si Statele Unite, avand o rezistenta mare si necesitand o intretinere usoara in timp. In tara noastra, romanii prefera sa utilizeze acest material de constructii la acoperirea caselor de vacanta sau a constructiilor din zona de munte si de pe litoral.

Acest lucru ridica o intrebare importanta: de ce ar trebui sa alegeti sindrila bituminoasa pentru acoperisul casei voastre?

Daca sunteti interesat sa aflati mai multe despre sindrilele bituminoase, pentru a vedea daca acestea sunt potrivite pentru voi, iata o lista de argumente pro si contra care trebuie luate in considerare.

Avantaje

Accesibile: Probabil cel mai mare motiv pentru care sindrilele bituminoase sunt atat de populare este pentru ca sunt cea mai accesibila optiune pentru acoperisuri. Daca sunt instalate corect, va va proteja locuinta timp de aproximativ 12-17 ani.

Desi aceasta poate fi o solutie pe termen scurt in comparatie cu materiale precum tigla spaniola, care poate rezista pana la 70 de ani, pretul sindrilele bituminoase adesea cantareste mai greu decat protectia pe termen lung.

Eficiente: Desi nu sunt la fel de rezistente si de lunga durata ca si alte materiale pentru acoperisuri (cum ar fi metal, ardezie, etc), sindrilele bituminoase ofera o protectie adecvata.

Avand totusi o protectie moderata si un pret scazut, majoritatea oamenilor considera ca sunt cea mai rentabila optiune pentru proiectul lor.

Varietate de culori si stiluri: Exista 2 tipuri de sindrile bituminoase: organice si din fibra de sticla.

Sindrilele bituminoase sunt realizate din bitum natural, armate cu fibra din sticla si protejate cu granule de roca vulcanica colorata in masa.

Acestea sunt disponibile intr-o bogata paleta coloristica (peste 60 de culori), iar culorile nu isi pierd intensitatea in timp, rezistand in forma initiala mai bine de 50 de ani.

Instalare usoara: Desi este nevoie de o anumita abilitate pentru a instala in mod corespunzator zona zoster de asfalt, acestea necesita o pregatire mai putin specializata si pot fi instalate rapid intr-una pana la doua zile, in functie de dimensiunea lucrarii si daca sindrilele vechi trebuie mai intai eliminate.

Dezavantaje

Dezavantajele sindrilelor bituminoase se reduc la calitatea materialului si la protectia impotriva reducerii pe care o are in schimbarea climei.

Au o performanta slaba la caldura extrema, ceea ce poate provoca fisurarea lor, iar culoarea se poate estompa. Nu sunt potrivite pentru fluctuatiile extreme de temperatura. Extinderea si contractarea provoaca fisurarea. Acestea pot fi deteriorate daca sunt instalate la temperaturi sub inghet.

Nu sunt ecologice. De asemenea, productia de sindrila implica multa energie, producand emisii de gaze cu efect de sera. Alte materiale pentru acoperisuri, cum ar fi acoperisurile metalice, sunt 100% reciclabile si mult mai ecologice de produs.

0 0 votes
Article Rating
guest
2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Evoldew
Evoldew
2 years ago

Allergic Reaction Keflex stromectol crema Healtyman

Citeste si