De ce apar furnici in casa ?

furnica-pe-podea
A closeup shot of ant on the cement floor


Dintre toate insectele care pot coexista cu oamenii, furnicile de casă sunt considerate cele mai puțin periculoase.

Există, totuși, specii de furnici care pot provoca daune semnificative în spațiile interioare sau chiar persoanelor. De exemplu, furnicile roșii de foc sunt notorii pentru mușcăturile lor dureroase, care pot cauza iritații severe ale pielii.

În ceea ce privește coloniile mai mari de furnici, acestea pot, în timp, să deterioreze ferestrele, pereții și mobilierul, creând găuri și tuneluri în ele. De aceea, chiar și astfel de insecte aparent inofensive nu ar trebui să fie ignorate în mediile de locuit.

Cum patrund furnicile in casa?

Dacă te confrunți cu o invazie de furnici în casă, primul pas esențial este să determini modul în care acestea pătrund în locuința ta. Există mai multe căi prin care pot intra. Identifică-le pe toate!

 1. Usi si ferestre
 2. Prin podele
 3. Prin fundatie
 4. Prin crapaturi sau imbinarile peretilor
 5. Prin reteaua de utilitati

Din ce cauza ajung furnicile in casa?

Dacă s-a întâmplat să observi întâmplător o furnică în bucătărie sau living, nu intra în panică. Este posibil ca aceasta să fi ajuns în apartamentul tău împreună cu produsele alimentare, legumele și fructele pe care le-ai cumpărat de la magazin sau chiar pe talpa încălțămintei tale.

Cu toate acestea, furnica pe care ai descoperit-o poate căuta mâncare, așa că te rugăm să verifici cu atenție dacă nu există și alte furnici în jur. Dacă găsesc hrana de care au nevoie, ar putea lăsa o urmă de miros pe care alte furnici o vor urma.

Pe baza acestui fapt, devine evident că principalele cauze ale acumulării furnicilor în apartamentul tău sunt:

 1. Disponibilitatea alimentelor în locurile deschise. Furnicile sunt atrașe de produsele dulci și bogate în carbohidrați, cum ar fi zahărul, mierea, pâinea și fructele. Uneori, pot încerca și alte substanțe, cum ar fi vopselele, guașa sau acuarela, cleiul de cazeină, lemnul netratat și chiar hârtia.
 2. Vasele murdare cu resturi de mâncare pot atrage aproape orice tip de insecte.
 3. Același lucru este valabil și pentru sacii de gunoi lăsați într-un recipient deschis, cum ar fi o găleată fără capac.

Chiar dacă nu ai resturi de mâncare în locurile deschise ale casei tale, furnicilor nu le va fi greu să ajungă la cereale, zahăr și alte surse de hrană din apartament. Prin urmare, chiar dacă păstrezi casa curată, acest lucru nu garantează că furnicile nu vor apărea.

Te rugăm să fii conștient că dacă furnicile încep să pătrundă activ în apartamentul tău, este posibil ca ele să viziteze și vecinii tăi. Furnicile obișnuiesc să caute mai multe surse de hrană simultan, așa că, dacă vecinii încep să le combată, este posibil să se mute și la tine. Ar fi bine să afli care dintre vecini are furnici în cazul acesta.

Cum scapi de furnicile din casa?

Ei bine, descoperirea modului în care aceste mici dăunătoare pătrund în casă reprezintă doar începutul. Pasul următor constă în a le combate. Există numeroase opțiuni pe care le poți folosi pentru a rezolva problema, de la pregătirea atracțiilor pentru furnici până la aplicarea pudrei de talc în locuință. Continuă să citești pentru a afla cum poți scăpa de furnici!

 • Pregateste o momeala, cum ar fi boraxul
 • Foloseste o solutie special creata pentru eliminarea insectelor
 • Foloseste condimente de bucatarie, precum scortisoara, foile de dafin sau piperul negru
 • Presara pudra de talc
 • Prepara o solutie cu clor si pulverizeaz-o in zonele problematice

Prezența furnicilor în casă poate fi extrem de deranjantă! Cu toate acestea, există modalități eficiente de a scăpa definitiv de acestea, mai ales dacă iei măsurile necesare pentru a preveni reapariția lor. Este esențial să fii extrem de atent la substanțele utilizate pentru a combate acești mici dăunători, astfel încât să nu afecteze animalele de companie sau copiii mici. Prin utilizarea uneia dintre soluțiile prezentate în acest articol, furnicile vor deveni o problemă trecută în viața ta!

0 0 votes
Article Rating
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Citeste si