Chiuveta cu piedestal: solutia pentru baile mici!

Total
0
Shares

Dupa ocuparea unui loc favorizat si familiar in bai la inceputul secolului XX, chiuvetele cu piedestal au fost in mare parte inlocuite de chiuvete traditionale. Dar, datorita frumusetii si surprizator, functionalitatii lor, chiuvetele cu piedestal inca isi mentin o pozitie ferma in baile multor locuinte.

O chiuveta cu piedestal este esentiala in orice baie traditionala, clasica, rustica sau chiar moderna, intrucat poate fi usor de incorporat in orice decor.

Ce sunt chiuvetele cu piedestal?

Chiuveta cu piedestal este cea mai simpla chiuveta posibila. Nu vine nici cu dezordinea, nici cu avantajele modelelor cu blat sau spatiu de depozitare. O chiuveta cu piedestal este compusa doar din chiuveta si lavoar. Acesta subliniaza functia de baza a chiuvetei. Chiuveta cu piedestal are succes prin simplitatea sa.

Chiuvetele cu piedestal sunt alcatuite din doua elemente separate fizic care sunt atasate in timpul instalarii. In partea de sus este lavoarul, fiind sectiunea care colecteaza apa si care actioneaza ca punct de sprijin pentru robineti.
Partea inferioara este piedestalul vertical, iar aceasta suporta partial greutatea lavoarului.

Avantaje

  • Salveaza spatiu la nivelul pardoselii
  • Preturi mai scazute decat chiuvetele obisnuite
  • Ideale pentru bai mici
  • Usor de transportat din magazine
  • Sunt mai usor de mutat si reinstalat deoarece este nevoie de mai putine lucrari de reparatii periferice.

Dezavantaje

  • Nu dispune de spatiu de stocare. Ofera putin sau chiar deloc spatiu pentru cosmetice si produse de igiena
  • Furtunurile de alimentare si de drenaj sunt vizibile uneori
  • Schimbarea de la o chiuveta obisnuita la o chiuveta cu piedestal inseamna deseori instalarea unei pardoseli noi.

Baile potrivite pentru chiuvetele cu piedestal

Chiuvetele cu piedestal sunt mai potrivite pentru unele tipuri de bai, in raport cu altele. Pentru inceput, chiuvetele cu piedestal functioneaza perfect in orice baie unde spatiul este limitat.
Baile care au ca design stilul secolului al XX-lea, de asemenea, pot fi potrivite pentru instalarea unei chiuvete cu piedestal.

Multe chiuvete cu piedestal sunt realizate dupa stilurile traditionale, oferind un aspect autentic de vintage intr-o baie moderna. Dar, indiferent de stil, chiuvetele cu piedestal ofera un aspect aerisit, deschis.

Cum se instaleaza chiuvetele cu piedestal

Unii proprietari de case ar putea fi surprinsi sa afle ca acest tip de chiuvete sunt sustinute atat de peretele din spatele chiuvetei cat si de piedestal.

Zidul din spatele chiuvetei trebuie sa fie suficient de puternic pentru a sustine o mare parte din greutatea lavoarului. De asemenea, tevile delimentare si scurgere trebuie sa alimenteze chiuveta prin perete mai degraba decat prin pardoseala.

De obicei, se monteaza doua suruburi pe peretele din spatele toaletei in acest fel, fixand lavoarul si purtand partial greutatea acesteia.

Lasa un comentariu

avatar
Citeste si