Curatarea mobilierului de gradina din lemn, plastic sau metal

Indiferent de conditiile meteorologice, de la an la an, mobilierul de gradina se poate uza destul de repede, iar majoritatea dintre noi suntem tentati sa il inlocuim, in loc sa ne gandim la solutii de reabilitare a acestuia.

Pentru a va mentine mobilierul de gradina intr-o stare cat mai buna, curatarea de rutina este esentiala pentru mentinerea acestuia pe termen cat mai lung. Pentru cele mai bune rezultate, ar trebui sa curatati mobilierul de exterior de 4 ori pe an: o data la inceputul verii, o data la sfarsitul verii si de 2 ori intre sezoane. In timpul lunilor de iarna, depozitati mobilierul in interior pentru a preveni deteriorarea, petele sau aparitia mucegaiului.

Înainte de a începe procesul de curatare a mobilierului de gradina, trebuie sa tineti cont inainte de toate, de materialul piesei de mobilier. Noi am identificat cateva solutii eficiente de cuatare a mobilierului de gradina din lemn, metal, otel, sticla si plastic.

Curatarea  mobilierului de gradina din lemn

Curatarea pieselor de mobilier din lemn ar trebui facuta in fiecare sezon. Pentru indepartarea murdariei utilizati un sapun delicat, pe baza de ulei si apa calda. O alta solutie de curatare pe care o puteti pregati rapid: amestecati in jur de 30 g de amoniac cu 2 linguri otet alb si un litru de apa calda. Folosind o carpa sau o perie cu perii moi, aplicati solutia si frecati usor suprafata mobilierului. De asemenea, aceasta metoda este eficienta si pentru curatarea mobilierului de terasa, dar asigurati-va ca cititi cu atentie instructiunile pieselor pe care doriți sa le curatati. Lemnul din rachita de exemplu, ar putea necesita diluarea mai mare a solutiei.

Pentru a va proteja mobilierul, stergeti in mod regulat lemnul, indepartand murdaria, resturile si excesul de apa. Pentru mobilierul din lemn de esenta tare, luati in considerare slefuirea anuala si aplicarea unui strat proaspat de finisaj protector.

Curatarea mobilierului de gradina din metal, fier, otel

Piesele de mobilier de gradina din metal, fier sau otel si pot incepe cu usurinta sa formeze rugina, deoarece sunt tinute in aer liber pentru perioade lungi de timp in toate conditiile meteorologice. In general, aceste tipuri de mobilier de gradina nu ar trebui sa aiba nevoie de multa intretinere, insa, daca vedeti pete de rugina, actionati rapid pentru a preveni raspandirea acestora. Trebuie sa tineti cont de cativa pasi simpli:

Rugina este, in general, un tip de coroziune dur de curatat de pe suprafetele metalice si, prin urmare, trebuie tratata cu grija pentru a nu deteriora mobilierul. Spray-ul pentru indepartarea ruginei si prevenirea coroziunii, poate fi un produs foarte util pe care sa il aveti in dulapuri, mai ales in timpul verii, cand exista mai multa umiditate si caldura in aer. Acest tip de spray poate fi cumparat si in culori precum albul si va oferi o acoperire ridicata si o aderenta excelenta, chiar si la rugina.

Un alt mod de a indeparta rugina, care se depune pe mobilierul de gradina, este sa turnati otet alb uniform pe suprafata mobilierului și sa ii acordati timp sa actioneze. O ora ar trebui sa fie suficienta. Apoi, stergeti cu o carpa si repetati din nou, daca este necesar. Puteti de asemenea, sa periati zona ruginita cu o perie rigida de sarma, apoi cu smirghel pentru un finisaj neted.

Curatarea mobilierului din plastic

Mobilierul de gradina din plastic este rezistent la schimbarile metereologice, dar desigur se poate decolora, de aceea este bine sa fie depozitat pe timpul iernii in spatii inchise precum magazii sau garaj.

Cand vremea incepe sa se incalzeasca si vreti sa folositi mobilierul de gradina, urmati aceste sfaturi pentru a indeparta murdaria acumulata pe mesele si scaunele din plastic. Puteti incepe prin a va realiza propriul detergent, amestecand 60 g de bicarbonat de sodiu cu 3 litri de apa calda sau 3 linguri detergent pentru masina de spalat vase (care sa contina un agent inalbitor delicat) cu un litru de apa calda. Pentru plastic colorat amestecati 30 g de otet cu 1 litru apa calda. 

Pentru petele persistente umeziti o carpa curata cu otet distilat alb si stergeti portiunea. De asemenea, puteti presara bicarbonat de sodiu pe un burete umezit care va crea un efect abraziv ce va indeparta petele insa, nu va agresa suprafetele. Clatiti bine inainte ca mobilierul sa se usuce. Evitati produsele de curatare agresive care vor zgaria suprafata.

Curatarea mobilierului din sticla

Pastrati stralucitor mobilierul din sticla cu cativa pasi simpli de curatare. Mai intai indepartati orice murdarie cu un material non-abraziv sigur special pentru sticla. Multe perii de curatare vor zgaria sticla, deci optati pentru una de curatare fara a zgaria mobilierul. 

Detergentul pentru vase si solutiile de curatare a locuintelor sunt cele mai eficiente. Dupa curatare initiala, pulverizati otet alb pe suprafata si stergeti cu carpa din microfibra. Stergeti partea inferioara a meselor cel putin o data pe luna pentru a preveni murdaria ireversibila. Curatati cadrele meselor din sticla in functie de tipul lor de material. 

Curatarea mobilierului de gradina poate fi un refresh bine-venit pentru a va bucura din plin de locul unde veti petrece serile lungi de vara, dupa-amiezile cu prietenii sau diminetile placute de primavara, de aceea suntem convinsi ca aceste sfaturi va vor ajuta sa va pregatiti cat mai eficient mobilierul de gradina pentru fiecare sezon in care le veti folosi.

0 0 votes
Article Rating
guest
3 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Evoldew
Evoldew
1 year ago

Keflex And Side Effects stromectol amazon Candian Meds Without Rx

baltien
baltien
1 year ago

cheap cialis 2021 May 5;2021 5579500

Heapere
Heapere
1 year ago
Citeste si